Åpen for alle - alltid

Pågrepet etter knivstikking - fant bombe

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter å ha blitt stukket med kniv på Stord. Politiet fant en boks som så ut som en bombe, men det er avklart at den ikke inneholdt sprengstoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer er pågrepet i saken, opplyser Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Den skadde mannen blødde kraftig. Han ble først sendt til Stord sykehus, før han ble sendt videre til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Var livstruende

– Det er snakk om alvorlige skader. Det var livstruende i starten, forteller operasjonsleder Ragnar Austerheim til NTB. Sykehuset bekreftet fredag morgen at mannen behandles for alvorlige skader.

Meldingen om saken kom rundt klokka 22.30 torsdag kveld da den skadde hadde tatt seg fram til drosjehytta i Leirvik sentrum på Stord.

Bevæpnet politi rykket ut med hundepatruljer på jakt etter gjerningsmennene og fulgte spor til en leilighet i nærheten av Leirvik sentrum, hvor en mann og en kvinne ble pågrepet. Ifølge politiet kan dette være åstedet for knivstikkingen.

Narrebombe

I leiligheten fant politiet det som først ble beskrevet som en hjemmelaget bombe, og bombegruppa fra Oslo-politiet ble fraktet til Stord med Forsvarets helikopter.

Etter undersøkelser betegner politiet denne boksen som en «narrebombe» som ikke innholdt sprengstoff.

De pågrepne vil bli avhørt i løpet av fredag formiddag. De to kjenner offeret fra tidligere, og alle tre er kjenninger av politiet.


Vis større kart