Reaksjon på eksport av dagpenger til EØS-land:

Frp krever reforhandling av EØS-avtalen

Lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomité, Robert Eriksson, reagerer på nyhet om EFTA-domstolens syn på utlendingers rett til å få norske dagpenger når de oppholder seg i utlandet. Foto: Stortinget / NTB scanpix.
Lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomité, Robert Eriksson, reagerer på nyhet om EFTA-domstolens syn på utlendingers rett til å få norske dagpenger når de oppholder seg i utlandet. Foto: Stortinget / NTB scanpix.

– Vi bør kreve en reforhandling av EØS-avtalens bestemmelser om velferdsytelser, sier lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomité etter EFTA-domstolens uttalelse om dagpenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Blir denne uttalelsen fra EFTA-domstolens stående, er det nok et bevis på at Norge blir hele Europas Nav-kontor. Dette er noe vi ikke kan akseptere!

Det sier lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomité, Robert Eriksson, til ABC Nyheter.

Han reagerer på nyheten om EFTA-domstolens syn på utlendingers rett til å få norske dagpenger når de oppholder seg i utlandet, som ABC Nyheter offentliggjorde onsdag.

Les: EØS-borgere kan få dagpenger i utlandet

- FrP mener vi nå bør ha en total gjennomgang med EU når gjelder problematikken knyttet til eksport av velferdsytelser. Slik dagens regelverk forstås og praktiseres, er så langt fra norske interesser som man kan komme, sier Eriksson.

Han krever en total gjennomgang og en reforhandling av EØS-avtalens bestemmelser knyttet til velferdsytelser.

- Jeg skjønner jo godt at EØS-borgere fra lavkostland vil ha utbetalt dagpengene fra Norge. Hvem ville ikke ha den ordningen som var best? spør Frp-politikeren.

Les også: Norge trygdesvindlet for 6 milliarder i året

- Skulle denne praksisen bli stående, vil det bli svært attraktivt å komme til Norge fra lavkostland innen EØS området for å jobbe en kortere periode, og for deretter å dra hjem til for eksempel Polen, Romania, Bulgaria og da leve på norske dagpenger, sier Eriksson.

- Dersom EFTA dommen blir stående, bør vi reagere kraftig i mot dette og si klart fra: Dette kommer ikke på tale. Da må norske myndigheter vise så stor pondus at man setter ned foten, sier Robert Eriksson.

Personvernpolicy