Meny

Millionbot til Securitas Direct

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Asker og Bærum har gitt alarmselskapet Securitas Direct et forelegg på en million kroner etter at en mann døde i en boligbrann i Asker i fjor.

Huset hadde alarm fra selskapet, og politiet mener Securitas ikke varslet godt nok da brannalarmen gikk.

Det var en mann i 30-årene som omkom i ulmebrannen, som oppsto i en sofa. Mannen døde av røykskader.

Brannvesenet ble først varslet av en annen beboer i bygningen en time etter at røykvarsleren slo ut.

– Vi mener de ikke varslet videre i tilstrekkelig grad etter at brannalarmen gikk. Det er en grov uaktsomhet i at brannvesenet ikke fikk beskjed. At boten er så stor, har sammenheng med at en mann døde i brannen, sier politiadvokat Børge Enoksen til NTB.

Securitas er også pålagt å betale 200.000 i oppreisning til avdødes foreldre.

Avviser forelegget

Securitas Direct mener alarmen fungerte og at varslingsrutinene ble fulgt.

– Vi mener derfor at forelegget er ilagt på feilaktig grunnlag og kan ikke vedta dette, sier administrerende direktør Tore Staveland i en pressemelding.

Securitas opplyser at alarmsentralen tok kontakt med den som var oppgitt som kontaktperson i boligen, og at vedkommende videre kontaktet en person på stedet som avviste at det brant i boligen.

– Påtalemyndigheten har lagt til grunn at vi hadde kunnskap om at det faktisk var brann i huset. Den kunnskapen hadde vi ikke, sier Staveland.

Gikk flere ganger

Politiet er ikke enig i at Securitas gjorde de undersøkelsene som var nødvendige da alarmen gikk.

– Securitas tok kontakt med huseier. Han var ikke hjemme, men sa at det var folk i huset og at han skulle kontakte vaktsentralen hvis han fikk kontakt med noen der. Men han ringte aldri opp igjen, sier Enoksen.

Politiet skriver i forelegget at alarmen skal ha gått fire ganger til, uten at huseieren ble oppringt på nytt eller at brannvesenet ble varslet.

– Det er en del av alvoret i saken at alarmen ble slått av flere ganger uten at de forsikret seg om at det ikke var brann, forteller politiadvokaten.

– Forelegget baseres på at vår sentral slo av alarmen ved gjentatte signaler. Det gjorde vi ikke, sier direktør Tore Staveland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus