«Bomber» Washington i ny propagandavideo

Nord-Korea har produsert en ny video der USA blir «angrepet».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne gang er det Det hvite hus og den amerikanske kongressbygningen som er mål for de datamanipulerte angrepene.

Den fire minutter lange videoen med tittelen «Ildstormer vil regne over krigens hovedkvarter», ble offentliggjort mandag på YouTube-kanalen til Nord-Koreas offisielle nettsted, Uriminzokkiri, som distribuerer nyheter og propaganda fra statlige medier, melder AFP.

De første to minuttene viser stillbilder av amerikanske kampfly, B-52 bombefly og hangarskip for å fremstille USA som en bøllete atommakt som tar sikte på å kue Nord-Korea.

«Sekund for sekund brenner veken til atomkrigen,» sier en kvinnelig fortellerstemme.

Les også: Forberedt på total krig

Siden vises et snikskyttersikte over Det hvite hus, før man i animerte bilder ser kuppelen til kongressbygningen eksplodere.

«Det finnes ingen grenser for rekkevidden til våre strategiske raketter,» sier fortellerstemmen.

Les også: Stort dataangrep mot Sør-Korea

Nord-Korea raser mot FN-sanksjonene som ble innført mot landet etter atomprøvesprengningen forrige måned, og har truet USA med et forkjøpsangrep med atomvåpen. De militære spenningene på den koreanske halvøya har nådd sitt høyeste punkt på flere år.

Selv om eksperter sier Nord-Korea er årevis unna å kunne nå USA med et ballistisk missil, svarte USAs forsvarsminister Chuck Hagel fredag med planer om å styrke rakettforsvaret på vestkysten.

Les også: Bekrefter ny atombombe i Nord-Korea

Dette er den siste i en rekke av videoer med tilsvarende tematikk fra Uriminzokkiri. Forrige måned ble New York vist i flammer etter et tilsynelatende rakettangrep, og to uker senere fremstilte en video amerikanske soldater og president Barack Obama som brant etter en atomeksplosjon.

Personvernpolicy