Meny

Al-Qaida tar ansvaret for Irak-angrep

Minst 52 mennesker ble drept under en bølge av angrep i Irak tirsdag. Foto. Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al-Qaida tar på seg ansvaret for bølgen av angrep som kostet 52 mennesker livet og såret over 220 på tiårsdagen for USAs invasjon av Irak.

– Det dere fikk tirsdag var bare begynnelsen, og om Gud vil, blir det etterfulgt av hevn for dem dere har henrettet, heter det i en kunngjøring fra al-Qaidas lokale gren, Den islamske staten Irak (ISI).

Kunngjøringen ble lagt ut på islamistiske nettsider onsdag og truer blant annet med angrep mot Iraks justisminister som tidligere i uka varslet nye henrettelser av dødsdømte.

Les også: Bomber markerer dyster tiårsdag i Irak

Irak henrettet minst 129 dødsdømte i fjor og gjennomførte flere massehenrettelser, blant dem én der 21 dødsdømte ble henrettet på én og samme dag.

Henrettelsene har ført til skarpe protester fra FN, EU og flere land, og fordømmelse fra menneskerettsgrupper som Amnesty International og Human Rights Watch.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus