– Norske skiskyttere blottet seg under skiskytterløp

BLOTTING: Her viser de norske skiskyttergutta alt under jentenes fellesstart Khanty-Mansijsk i helgen. (Skjermdump: ARD)
BLOTTING: Her viser de norske skiskyttergutta alt under jentenes fellesstart Khanty-Mansijsk i helgen. (Skjermdump: ARD)

De norske skiskyttergutta skal ha blottet seg for de kvinnelige løperne under World cup-avslutningen i Russland. De ble fanget av tv-kameraene og skal nå granskes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den tyske TV-kanalen ARD som fanget opp det som skal ha vært et stunt fra de norske skiskytterherrene, anført av Emil Hegle Svendsen, da de kvinnelige skiskytterne hadde sin World cup-avslutning søndag.

Bildene viser de norske skiskytteressene som hopper opp og ned nakne langs løypa, mens kvinnene passerer.

Til ABC Nyheter sier idrettssjef Per-Arne Botnan tirsdag ettermiddag at saken vil bli tatt opp i forbindelse med NM kommende helg.

– Det vil ikke bli aktuelt å ta kontakt med de aktuelle personene for å sjekke om dette stemmer før vi drar på samling i morgen (onsdag red.anm). Hvis dette faktisk har skjedd er det selvsagt beklagelig, og skulle aldri ha skjedd, sier Botnan.

Hevn

Da saken ble omtalt i flere norske medier tidligere tirsdag, uttalte idrettssjefen følgende til TV2.

– For meg så er dette bare uskyldig moro.

Botnan understreket da også at han bare kjenner saken fra en tysk nettside, og at det kan være snakk om noe «jentene og guttene er blitt enige om i forkant».

– Vi hørte det var snakk om en hevn etter at Emil (Hegle Svendsen red.anm) gikk inn til verdenscupseier på samme plass for et par år siden, utdypet han.

– Dette er jeg ikke kjent med. Jeg har vanskelig for å tro at dette kan stemme, sier derimot Rakel Rauntun som er generalsekretær i skiskytterforbundet, til ABC Nyheter.

Les også: Skijentene misbrukt av pornoside

– Vil bli etterforsket

På bilder som er lagt ut av det tyske tv-selskapet ARD kan en se en person stå med buksa på knærne og hoppe ved siden av løypetrasseen når de kvinnelige løperne passerer.

På russiske nettsteder meldes det at saken vil bli etterforsket, og meldt inn til det internasjonale skiforbundets etiske komite.

Dmitry Aleksashin, som er medlem av det russiske skiskytterforbundets disiplinærkomite, sier til nettstedet Livenews at det skal være norske utøvere som står bak blottingen.

Personvernpolicy