Meny

NSM: – For dårlig datasikring i Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) mener norske bedrifter og myndigheter er for dårlig sikret mot dataangrep, og at sensitiv informasjon derfor kan komme på avveie.

Ifølge en rapport fra NSM om sikkerhetstilstanden i Norge ble det i 2011 registrert 22 dataangrep som beskrives som svært alvorlige. I fjor avdekket NSM 46 slike angrep. Forsvaret, Telenor og våpenprodusenten Nammo er blitt forsøkt angrepet, melder NRK.

Mange offentlige etater skjønner ikke hvor utsatte de er, mener assisterende direktør Anette Tjaberg i NSM.

Microsoft Norges teknologidirektør Shahzad Rana forklarer at slike angrep kan skje ved at man åpner et epostvedlegg, og at det dermed blir installert spionprogramvare på datamaskinen.

For utenlandske etterretningstjenester og for kriminelle kan dette være en måte å skaffe seg informasjon på, mener han.

I rapporten kommer det også fram at stadig flere norske nettsteder er blitt infisert slik at de sprer skadevare videre til besøkende, skriver Aftenposten.

Seksjonssjef Marie Moe i NSM sier at hovedproblemet henger sammen med at mange virksomheter ikke oppdaterer programvare med sikrere versjoner raskt nok.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus