37 mistet livet i bussulykke i India

Redningsmannskap og forbipasserende på åstedet der bussen kjørte utfor en bro. Minst 37 mennesker er drept. Foto: REUTERS/NTB Scanpix
Redningsmannskap og forbipasserende på åstedet der bussen kjørte utfor en bro. Minst 37 mennesker er drept. Foto: REUTERS/NTB Scanpix

En buss kjørte i høy hastighet utfor en bro vest i India tirsdag. 37 mennesker mistet livet og ytterligere 14 ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde før daggry i Ratnagiridistriktet i delstaten Maharashtra, 350 kilometer sør for delstatshovedstaden Mumbai, melder AFP.

– Bussen hadde høy hastighet og sjåføren mistet trolig kontrollen ved svingen foran broen. Det er uklart om sjåføren var beruset, sier lederen for den lokale politistasjonen, Mahendra Singh Pardesi, til AFP over telefonen.

Bussen var på vei fra den populære feriedestinasjonen Goa til Mumbai. De fleste av de skadde, inkludert sjåføren, fikk skader på hode og armer og mottok behandling ved et lokalt sykehus.

Pardesi sier det var en utenlandsk turist på bussen, en russisk kvinne som unnslapp uten alvorlige skader. Bilder fra åstedet viste bussen liggende på taket ved siden av en bro.


Omkring 110.000 mennesker ble drept i trafikkulykker på indiske veier i 2011, mer enn 300 hver dag, ifølge de siste tilgjengelige statistikkene.

Dårlige veier, råkjøring og dårlige sjåfører er blant faremomentene. Bussulykker med tosifrede antall forulykkede er langt fra sjeldne.

Personvernpolicy