Meny

Ingen pågrepet for skyting på Grønland

Innsatsleder Lasse Alver intervjues av pressen etter avsperringen av et område på Grønland og Nedre Tøyen i Oslo mandag kveld. Politiet fikk mandag meldinger om skudd fra området. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har avsluttet jakten på den eller de som sto bak skytingen mot en leilighet på Grønland i Oslo mandag kveld.

– Vi har ikke pågrepet noen i forbindelse med skuddene, og etterforskningsavdelingen og etterretning har nå tatt over saken, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

Politiet fikk første melding om saken ved 21.45-tida mandag. Skuddene var rettet mot en leilighet i Heimdalsgata, og ett av skuddene gikk inn gjennom et vindu i leiligheten.

– Det ble funnet mer enn ti kulehull i ytterveggen på leiligheten, sier Kråkenes.

Ingen skadd

Politiet opplyste imidlertid mandag kveld at de anser det som usannsynlig at noen ble skadd i skyteepisoden.

Væpnede politistyrker deltok i jakten på den eller de som avfyrte skuddene. Politiet hadde i en periode også et helikopter i luften.

Det bor en familie i leiligheten, og politiet er nå i tett kontakt med dem.

– De har ingen konkret forklaring på at noen skulle ha motiv for å skyte mot leiligheten, sier vaktleder Svein Ol Grunnvåg ved krimvakta til NRK.

Jakten på gjerningsmennene ble avblåst ved 4-tiden tirsdag morgen, opplyser Grunnvåg.

Ber om tips

Politiet vil svært gjerne ha tips fra folk, for de har lite å gå etter.

– Alt er av interesse, for eksempel om noen har sett personer løpe fra stedet, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen mandag kveld.

Ifølge P4 skal folk i området ha observert en mørkkledd person som løp fra stedet, men overfor NTB sier operasjonsleder Kråkenes at politiet ikke har fått slike opplysninger.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus