– Kreftplaster er dødsdop

Fentanylplaster er at av de sterkeste legemidlene som finnes. Nå frykter rusmiljøet i Bodø at «dødsdopet» igjen har havnet på gatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 27 år gammel bodøgutt ble funnet død forrige søndag, og dødsårsaken ble konstatert å være overdose.

Nå slår rusmiljøet i byen alarm om kreftplasteret Fentanyl som skal være 100 ganger sterkere enn heroin, skriver Avisa Nordland.

Ikke første gang

Avisa har snakket med flere rusmisbrukere i Bodø, deriblant venner av 27-åringen. De hevder han døde etter å ha injisert Fentanyl, et morfinpreparat som gis til kreftpasienter.

Nå fryktes en ny og livsfarlig trend.

– For et par år siden var det en lignende situasjon med masse fentanylplaster på gata. Flere av oss kjøpte dem. Halvparten av oss tok overdose, forteller personer an.no har snakket med.

Les også: Tre nordmenn døde etter ny «narkoshot»

Overrasket direktør

Fentanyl er et av de mest regulerte legemidlene som finnes på markedet.

Likevel har et større parti nå havnet på gata i Bodø, der misbrukerne koker opp plasteret i vann for så å injisere hele dosen på en gang. Det kan gi en effekt som er langt sterkere enn en vanlig brukerdose heroin.

Les også: Skrekkdopets ansikter

At Fentanyl-plaster har blitt handelsvare på gata overrasker medisinsk direktør ved Nordlandssykehuset, Barthold Vonen som advarer på det sterkeste mot misbruk.

– Hvis et eller flere plaster løses opp og injiseres som engangsdose, vil det gi en livsfarlig og ukontrollert rus og en ekstrem risiko for overdose, sier han til an.no.

Personvernpolicy