Meny

DN går imot oljeboring ved Lofoten og Vesterålen

Direktoratet for naturforvaltning mener det er knyttet stor risiko til å drive oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen, Senja og Helgelandskysten. Foto: REUTERS/ Alister Doyle /NTB scanpix. NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktoratet for naturforvaltning vil ikke ta sjansen på å drive oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen, Senja og Helgelandskysten. Til det er risikoen for stor, mener DN.

Olje- og energidepartementet har lagt fram 20 fagstudier som viser hvilke virkninger boring nordøst i Norskehavet kan få.

– Det er stor fare for at et utslipp vil ramme sårbare grupper av arter som sjøfugl og fisk. Områdene vi snakker om er svært viktige for torsk og sild, som er nøkkelarter i det helhetlige økosystemet, sier DN-direktør Janne Sollie.

Les også: – Olje-strid ingen fare for en ny rødgrønn regjering

I en sammenstilling av rapportene konkluderes det med at risikoen gjennomgående er lav, men dette er ikke direktoratet enig i.

– En slik framstilling bidrar til å bagatellisere de store miljømessige utfordringene i området, mener Sollie, som er sterkt i tvil om hvorvidt beredskapen kan bli god nok til å forhindre katastrofer for det sårbare økosystemet.

Les også: Venstre vil verne Lofoten, Vesterålen og Senja

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus