Meny

Tolv blir ekskludert fra Sverigedemokraterna

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det høyrepopulistiske partiet Sverigedemokraterna ekskluderer tolv medlemmer. Blant de tolv er Patrik Ehn, som leder partiet både i Göteborg og regionen Västra Götaland, og som anklages for nazitilknytning.

Partiledelsen vedtok mandag med 14 mot 3 stemmer å stenge Ehn ute, melder nyhetsbyrået TT. Eksklusjonen begrunnes med at Ehn «ideologisk ikke hører hjemme i partiet» og dermed ikke kan fortsette som medlem.

– Utestengingen bygger på partiledelsens samlede vurdering av Ehns politiske bakgrunn i nazistiske og ekstremistiske organisasjoner. Dette settes i sammenheng med en lang rekke ulike uttalelser og hendelser, het det i en pressemelding mandag.

Les også: Omstridt sverigedemokrat forlater Riksdagen

Ifølge partiledelsen har Ehn ikke lagt ekstremismen bak seg. Ifølge TT skal han blant annet ha lagt ut rasistiske innlegg på Facebook og lenker til et antisemittisk forlag, samt ha hatt kontakt med en høyreekstrem gruppe i Storbritannia.

Elleve andre medlemmer blir også utestengt fra Sverigedemokraterna, het det videre i mandagens pressemelding.

Les også: Svenske politikere jaget full mann med jernrør

Meldingen om eksklusjonene kom etter et møte i partiledelsen som varte mesteparten av dagen mandag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus