Meny

Ber om at Alvdal-moren blir dømt til 14 års forvaring

Aktor Svein Holden og bistandsadvokat for den tiltalte kvinnens datter, Anne Kristine Bohinen, i Nedre Romerike Tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen (48) som i Gjerdrum-saken er tiltalt for overgrep mot sin eldste datter må sperres inne på ubestemt tid, mener statsadvokat Svein Holden.

Aktor la ned påstand om at den overgrepstiltalte kvinnen dømmes til 14 års forvaring, med en minstetid på sju år.

Siden kvinnen allerede har sonet tre år etter domfellelsen i Alvdal-saken, betyr det i praksis den lengste minstetiden loven tillatter: ti år.

– I denne saken er spørsmålet om forvaring eller fengsel overhodet ikke vanskelig. Jeg er nesten overrasket over hvor overbevist jeg er om at kvinnen må dømmes til forvaring, sa statsadvokat Svein Holden.

Les også: – Stor fare for nye overgrep

Kvinnen er dømt for mangeårige og gjentatte overgrep mot sine egne to barn og to nabobarn i Alvdal-saken.

Hvis hun finnes skyldig også for overgrep mot sin eldste datter, er gjentakelsesfaren åpenbar – selv om hun vil være godt over 60 år gammel hvis hun ble dømt til fengselsstraff, ifølge aktor.

Les også: Alvdal-datter brast i gråt i retten

Hennes daværende ektemann, og den mangeårige stefaren til kvinnens datter, må dømmes til fengsel i seks år, ifølge Holden.

Han forgrep seg på stedatteren, medvirket til morens overgrep og utsatte stedatteren for massiv vold, ifølge tiltalen.

Aktor mener fornærmedes forklaring, sammenholdt med de andre bevisene i saken er overbevisende nok til å dømme begge de tiltalte.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus