Meny

Endelig seier for Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spilte svart da han vant partiet sitt i tredje runde i VM-kvalifiseringen i sjakk søndag. Bildet er tatt før åpningspartiet mot armenske Levon Aronian fredag. Foto: Morten Rakke / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at to partier har endt i remis, kunne Magnus Carlsen søndag innkassere sin første seier i VM-kvalifiseringen i London.

Carlsen slo Israels høyest rankede sjakkspiller Boris Gelfand i et parti som varte i nærmere fem og en halv time. De to spilte det lengste partiet av de fire parene som spilte samtidig i turneringens tredje runde.

London Candidates-turneringen handler til syvende og sist om hvem som får utfordre den regjerende verdensmesteren, indiske Viswanathan Anand, i en kamp om VM-tittelen senere i år.

Armenske Levon Aronian har vunnet to partier på rad i den pågående turneringen og ligger fortsatt ett poeng foran Carlsen, som har spilt to uavgjorte partier før han vant søndag. Carlsen og Aronian møttes i første runde, i et parti som endte i remis.

Turneringen i London pågår over 14 runder og varer til 2. april.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus