Endelig seier for Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spilte svart da han vant partiet sitt i tredje runde i VM-kvalifiseringen i sjakk søndag. Bildet er tatt før åpningspartiet mot armenske Levon Aronian fredag.
Foto: Morten Rakke / NTB scanpix
Magnus Carlsen spilte svart da han vant partiet sitt i tredje runde i VM-kvalifiseringen i sjakk søndag. Bildet er tatt før åpningspartiet mot armenske Levon Aronian fredag. Foto: Morten Rakke / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at to partier har endt i remis, kunne Magnus Carlsen søndag innkassere sin første seier i VM-kvalifiseringen i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Carlsen slo Israels høyest rankede sjakkspiller Boris Gelfand i et parti som varte i nærmere fem og en halv time. De to spilte det lengste partiet av de fire parene som spilte samtidig i turneringens tredje runde.

London Candidates-turneringen handler til syvende og sist om hvem som får utfordre den regjerende verdensmesteren, indiske Viswanathan Anand, i en kamp om VM-tittelen senere i år.

Armenske Levon Aronian har vunnet to partier på rad i den pågående turneringen og ligger fortsatt ett poeng foran Carlsen, som har spilt to uavgjorte partier før han vant søndag. Carlsen og Aronian møttes i første runde, i et parti som endte i remis.

Turneringen i London pågår over 14 runder og varer til 2. april.