Strippesjef ber SV dokumentere argumentene sine

SV møter motstand mot sitt forslag om å forby stripping. Foto: NTB scanpix
SV møter motstand mot sitt forslag om å forby stripping. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

SVs nye partiprogram tar til orde for å forby stripping. Norges eneste «strippekjede» er lite begeistret og ber SV dokumentere påstandene som brukes til å argumentere mot virksomheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en enstemmig redaksjonskomité som går inn for at stripping ikke bør tillates som arbeid. Det er på mange måter en forlengelse av forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester, sa nestleder Bård Vegar Solhjell i SV til Dagbladet om forslaget.

– Vi vet at strippeklubbene ofte har jenter fra fattige land. Vi vet også at agenter som har ordnet strippere til Norge er siktet for hallikvirksomhet, sier Marthe Hammer, kvinnepolitisk leder i SV.

Les også: SV-sjefen bretter opp ermene

Krever dokumentasjon

Atle Maaø eier strippebarer i både Bergen og Trondheim og reagerer både på timingen av SVs forslag og på påstander om menneskehandel og prostitusjon.

– Per dags dato kjenner vi ikke til at det noen gang er dokumentert at det er forekommet offer for menneskehandel ved norske strippebarer. Dokumentasjonen om prostitusjon ved norske strippebarer som SV viser til, vil vi gjerne bli presentert for, da dette er helt ukjent for oss, sier Maaø i en pressemelding søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han undrer seg også over at SVs vedtak kommer rett før en Fafo-rapport om stripperes arbeidsforhold, en rapport som ble bestilt av SV-leder Audun Lysbakken mens han fortsatt satt i regjeringen.

– Den seriøse rapporten som deres egen leder har bestilt, ville altså ikke SV vente på, understreker Maaø.

Les også: SV-ledelsen vil forby stripping

Gode erfaringer

Caroline Andersen fra Moss har tidligere jobbet som stripper. Hun har selv bare gode erfaringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Deler av den er snuskete, uren og står for en arbeidsmoral og et menneskesyn som jeg hverken ønsker å stå for eller assosieres med. I andre deler av bransjen, der danserne selv har valgt dette yrket, og selv avtaler betingelser med kundene, kan forholdene være svært respektable og gode, sier hun til Moss Avis.

Andersen mener noe bør gjøres med bakmennene, som sørger for dårlige arbeidsforhold, ikke stripperne.

– Det blir for naivt å tro at et slikt forbud løser det som egentlig er problemet her, nemlig bakmennene og den skjulte prostitusjonen. Godlynt, lettkledd underholdning er ikke problemet, legger hun til.