Meny

Én alvorlig skadd i snøskred i Troms

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sendt med helikopter til sykehus etter å ha blitt tatt av snøskred i Kattfjordeidet. Folk tatt av skred også i Lofoten og Sykkylven.

Tromsø (NTB): Én person er sendt med luftambulanse til Universitetssykehuset i Nordland (UNN) etter å ha blitt tatt av et snøskred i Kattfjordeidet ved Tromsø søndag ettermiddag.

Politiet fikk inn melding om skredet klokken 12.13 søndag ettermiddag.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Steinar Gudmundsen, bekrefter at to personer ble tatt av skredet.

– Den ene utføres det hjerte- og lungeredning på av ambulansepersonell. Denne personen fraktes i ambulansehelikopter til UNN, mens den andre personen kom fra skredet i god behold, sier Gudmundsen til NTB.

I tillegg til politiet har Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Norske Redningshunder og ambulansehelikopter rykket ut til stedet.

Fem tatt i Lofoten

Fem personer i begynnelsen av 20-årene kom fra et snøskred på Kvittinden ved Laupstad i Vågan kommune i Lofoten i god behold.

Politiet fikk inn melding om skredet klokken 11.46 søndag formiddag.

Fem ungdommer var på vei opp fjellsiden av Kvittinden da skredet gikk og alle ble tatt. To andre personer som befant seg lenger ned så at alle fem ble tatt, og de meldte fra til AMK-sentralen i Bodø.

Smerter i Sykkylven

I Gimsdalen i Sykkylven ble en mann i 20-årene ble lettere skadd i et snøskred søndag.

Skredet ble utløst av skiløpere ved 13-tiden, opplyser operasjonsleder Trygve Ødegård i Sunnmøre politidistrikt.

Mannen som ble tatt av skredet, var med i en gruppe på seks skiløpere. Han klarte selv å komme seg ut av snømassene, men hadde smerter og oppsøker lege.

Artikkelen er oppdatert

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus