Meny

Tiltalt for bedragerier på 340 millioner

TA Invests Per Sten Andersen (t.h.)ble slått konkurs i 2009. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalen mot paret som sto bak aksjespareklubben TA Invest er klar. Den omfatter grove bedragerier for vel 340 millioner kroner.

TA Invest ble etablert i 1996 av det daværende samboerparet Eva-Karin Haugen og Per Sten Andersen, og bygget seg opp en medlemsmasse på mer enn 300 med rapporter om solid avkastning.

Klubben kollapset imidlertid da medlemmene forsøkte å hente ut sine verdier i 2009, og det viste seg å være små verdier igjen i boet.

Les også: - Helt sprøtt

– De er begge tiltalt for det samme – grove bedragerier for vel 340 millioner og mangel på konsesjon for å drive virksomheten. Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier Andersens forsvarer Arne Gunnar Aas til Finansavisen.

Les også: Kjendiser og stortingspolitikere rundlurt

Forsvareren til Eva-Karin Haugen, Marianne Darre Næss, vil ikke kommentere tiltalen, som er på hele 26 sider. Haugen har tidligere ikke erkjent straffskyld.

Ifølge bostyreren etter konkursene i klubben ligger nettokravene i boene på 340 millioner kroner. Kreditorene kan regne med å få utbetalt 7-8 millioner kroner.

– Bankenes krav blir i all hovedsak dekket inn, mens klubbmedlemmene må ta tapene, sier bostyrer Leif Petter Madsen til avisen.

Les også: - Neppe mye å hente

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus