Olivenolje kan gi økt metthetsfølelse

Olivenolje har en mettende effekt ifølge ny studie. Foto: AFP
Olivenolje har en mettende effekt ifølge ny studie. Foto: AFP

Forskere håper dette kan bidra til mer effektive slankeprodukter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olivenolje er kjent for å være godt for hjertet og er en stor del av middelhavsdietten. Nå viser det seg at olivenolje også har en annen positiv helseeffekt. Olivenolje skal ifølge en ny studie gi økt metthetsfølelse, noe som gjør det lettere å slutte med småspising mellom måltidene, melder AFP Relaxnews.

Forskere fra universitetet i München og universitetet i Wien har studert fire typer oljer og fett; smult, smør, rapsolje og olivenolje.

I løpet av en tre måneders-periode spiste deltagerne i studien 500 gram lettyoghurt med en av de fire typene oljer eller fett, som et supplement til hverdagskosten deres.

– Olivenolje ga størst følelse av metthet. De som fikk olivenolje i yoghurten hadde et høyere nivå serotonin i blodet, som signaliserer metthet. I tillegg sa de som fikk olivenolje i yoghurt at de var mette lengre, sier forskningsleder Peter Schieberle til AFP Relaxnews.

Ingen av deltagerne i studien gikk opp eller ned i vekt. Studien viste også at aromaen til olivenolje bidro til økt metthetsfølelse.

– Vi oppdaget at aromaen til olivenolje har en mettende effekt, noe vi håper kan gi mer effektive slankeprodukter, sier Schieberle.

Forskerne brukte flere forskjellige typer olivenolje i studien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus