Ubaydullah Hussain gjeninnsatt som Profetens Ummah-leder

Den radikale islamisten Ubaydullah Hussain er gjeninnsatt som leder av Profetens Ummah. Arkivfoto: Kyrre Lien (NTB scanpix)
Den radikale islamisten Ubaydullah Hussain er gjeninnsatt som leder av Profetens Ummah. Arkivfoto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

I forrige uke gikk Ubaydullah Hussain av som leder for Profetens Ummah. Nå har den islamistiske gruppen ombestemt seg, og han er fredag gjeninnsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Profetens Ummah skriver på sin nettside at «etter hektisk møtevirksomhet og nytt valg, har det blitt fornyet tillit til amiir og talsmann Ubaydullah Hussain».

Dette til tross for at det kun er én uke siden Hussain kunngjorde at han trakk seg.

Les også: Lederen for Profetens Ummah gir seg

– Jeg har etter nøye vurdering trukket meg som leder og Amiir for Profetens Ummah. Det er flere årsaker til dette, blant annet at det har vært for mye fokus på meg som person og for lite på gruppens ideologi og budskap, skrev Hussain i en oppdatering på Facebook ifølge TV 2.

Kanalen har tidligere rapportert om indre stridigheter i gruppen, blant annet knyttet til Hussains ekteskap og til at han mottar penger fra Nav. Også Aftenposten erfarer at det er uroligheter i og rundt gruppen.

Les også: Britisk islamistleder hyller Profetens Ummah

Ifølge gruppen selv skal den ikke oppløses, og mener at meldingene om dette er løgner konstruert av mediene.

«Vi kan ikke forvente noe annet, da de er en del av dette korstoget mot islam og muslimer».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus