Meny

USA styrker rakettforsvaret mot Nord-Korea

USAs forsvarsminister Chuck Hagel sier USA styrker rakettforsvaret sitt i Alaska som svar på den økende trusselen fra Nord-Korea. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA styrker rakettforsvaret sitt som svar på den økende trusselen fra Nord-Korea, opplyser forsvarsminister Chuck Hagel.

– Dette gjør vi for å ligge i forkant av truslene som kommer som følge av framgangen i Nord-Koreas raketteknologi, sa Hagel på en pressekonferanse fredag.

USA kommer til å utplassere 14 bakkebaserte avskjæringsraketter i Alaska. Rakettene er i stand til å skyte ned eventuelle nordkoreanske raketter. I tillegg blir en radarstasjon utplassert i Japan.

Les også: Nord-Korea truer med atomangrep

USA har allerede 30 avskjæringsraketter utplassert i California og Alaska, og de 14 nye vil være på plass innen 2017.

Nord-Korea har de siste ukene kommet med stadig nye trusler om atomangrep, og landet har også erklært at våpenhvileavtalen med Sør-Korea fra 1953 ikke lenger gjelder.

Bakgrunnen er den felles amerikanske og sørkoreanske militærøvelsen i Sør-Korea. I tillegg gjennomførte regimet i Pyongyang en atomprøvesprengning i februar.

Les også: - Fortsatt en stund til tredje verdenskrig

Fredag kom også nyheten om at Nord-Korea nok en gang hadde testet to kortdistanseraketter, noe landet gjør relativt hyppig.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus