15 biler involvert i kjedekollisjon i tunnel på E18

Minst ti kjøretøy er involvert i en trafikkulykke i inngangen av Hemtunnelen i Vestfold. Skadeomfanget er ukjent. Det meldes om vanskelige kjøreforhold på stedet. Foto: Peder Gjersøe (NTB scanpix)
Minst ti kjøretøy er involvert i en trafikkulykke i inngangen av Hemtunnelen i Vestfold. Skadeomfanget er ukjent. Det meldes om vanskelige kjøreforhold på stedet. Foto: Peder Gjersøe (NTB scanpix)

Ti ble skadd i ulykken, blant dem seks barn. Både personbiler, en lastebil og en buss var involvert i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 25 personer ble brakt til Sykehuset i Vestfold etter at 15 kjøretøy var involvert i en kjedekollisjon ved Hemtunnelen på E18 like før klokken 14 fredag ettermiddag.

Seks av barna fikk lette eller moderate skader. Fire voksne ble også skadet, men ingen av dem kritisk, skriver NTB. Flere ble også tatt med til legevakt for sjekk.

– Alle barna er fortsatt på barneavdelingen ved sykehuset. Noen blir nok liggende til observasjon, men de fleste vil bli skrevet ut i løpet av kvelden, sier kommunikasjonssjef Merete Lindahl ved Sykehuset i Vestfold til tb.no.

Barna i bussen er ifølge NTB elever ved Risør barneskole og var på vei hjem fra leirskole da ulykken inntraff.

Les også: Kjedekollisjon også i Follotunellen

En person satt fastklemt i bussen og en person satt fast i en lastebil. Begge ble reddet ut kort tid etter ulykken og fraktet til sykehus.

– Da vi så omfanget av kjedekollisjonen, innførte vi rød beredskap, noe som innebærer at vi kaller inn alt tilgjengelig personell. Senere på ettermiddagen justerte vi ned beredskapsnivået og sendte hjem en del mannskap da det ble klart at det ikke var så mange alvorlig skadde som vi fryktet, sier Lindahl til NTB.

Det skal ha vært svært vanskelige kjøreforhold og glatt ved ulykkesstedet.

E18 er stengt i sørgående retning ved ulykkesstedet, og politiet i Søndre-Buskerud melder at de trafikale problemene kan bli store over fylkesgrensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus