Meny

Politiet jakter nye spor i Madeleine-saken

GIR IKKE OPP: Kate og Gerry McCann viser frem et bilde av datteren Madeleine i mai i fjor. Nå kan nye spor kaste lys over saken. (Foto: AP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskere leter nå etter seks britiske vaskehjelper som jobbet i Praia de Luz da Madeleine McCann forsvant for snart seks år siden.

Madeleine var nesten fire år da hun på mystisk vis forsvant fra familiens ferieleilighet i den portugisiske byen Praia de Luz, 3. mai 2007.

Nå leter politiet etter seks vaskehjelper som jobbet i byen i det aktuelle tidsrommet, og skal ha benyttet en hvit varebil til å frakte utstyr med, skriver The Sun.

Det skal være første gang disse personene nevnes i forbindelse med etterforskningen, ifølge avisa, og således kan tolkes som nye spor i saken.

Hadde tilgang

Scotland Yard skal ha blitt koblet inn, og byrået skal ha sendt ansatte ned til Praia de Luz for å samle inn nye vitnemål og bevis.

Blant annet vil de forsøke å komme til bunns i hvem som faktisk befant seg i leilighetene rundt der McCann-familien befant seg kvelden Madeleine forsvant.

Politiet mener vaskehjelperne kan sitte på viktig informasjon ettersom de hadde tilgang til leilighetene i feriekomplekset, Occean Club, der Madeleine forsvant fra.

Dette er en teori som portugisisk politi, som avsluttet sin etterforskning i 2008, ikke skal ha berørt.

Les også: Dømt til fengsel for anklager i Madeleine-saken

Stadig nye tips

Siden den britiske jenta forsvant har saken fått enorm oppmerksomhet verden over. Samtidig har foreldrene nektet å gi opp håpet om en dag å finne datteren sin.

Sjansen for å finne Madeleine har økt, uttalte foreldreparet senest i mai i fjor.

Samtidig fortsetter det å strømme inn tips fra personer som mener de har observert Madeleine i nyere tid.

Les også: Tester DNA fra jente som ligner Madeleine

I starten av februar ble en jente i New Zealand ble DNA-testet etter tips om at det kunne være Madeleine, men kort tid etter ble det konkludert med at det likevel ikke var Madeleine som var funnet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus