Svenske skoler stengt etter våpenfunn

DRAMA: Fire skoler i Malmø-området ble stengt fredag morgen etter at det ble funnet et skytevåpen på Heleneholmsskolen. (Foto: NTB scanpix)
DRAMA: Fire skoler i Malmø-området ble stengt fredag morgen etter at det ble funnet et skytevåpen på Heleneholmsskolen. (Foto: NTB scanpix)

Flere skoler i Malmö-området måtte holde stengt fredag etter at det er funnet skytevåpen i en bygning som tidligere har vært lærerhøyskole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse fredag formiddag opplyste lederen for politiets etterforskning at våpenfunnet ble gjort allerede torsdag morgen i bygningen som nå står tom.

Politiet har siden gjennomført en rekke tiltak, men etterforskningsleder Bo Lundqvist ville ikke gi noen detaljopplysninger om tiltakene. Han ville heller ikke si hvor mange våpen som var funnet eller hvilken type. Men han sa at ingen så langt er mistenkt i saken.

Tross våpenfunnet ble skolene holdt åpne som vanlig torsdag. Skoleledelsene ble først informert torsdag ettermiddag.

I alt fire skoler holdes stengt i påvente av at politiet skal gjennomsøke dem med våpenhunder. Alle skolene ligger i Heleneholm i det sørvestre Malmö. Undersøkelsene skal etter planen være ferdige fredag ettermiddag.

Tidligere sa en talsmann for politiet at et våpen ble funnet torsdag på Heleneholmsskolan.

– Vi vet ikke mye mer enn at våpenet ble funnet i går, og ikke hvorfor politiet satser på en så grundig undersøkelse, sa en kontoransatt ved skolen.

Les også: 11-åring tok med våpen på skolen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus