Meny

Mesterligadebutanten til kvartfinale

Malaga sikret seg videre plass i Mesterligaen etter hjemmeseier mot Porto. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballnomaden Roque Santa Cruz nikket inn vinnermålet da mesterligadebutant Málaga tok seg helt fram til kvartfinale med 2-0-seier over Porto onsdag.
Fakta Mesterligaen

Bayern München (Tyskland) – Arsenal (England) 0-2 (0-1), sammenlagt 3-3 (Bayern München videre på bortemålsregelen)

Mål: 0-1 Olivier Giroud (3), 0-2 Laurent Koscielny (86).

68.000 tilskuere.

Málaga (Spania) – Porto (Portugal) 2-0 (1-0), sammenlagt 2-1

Mål: 1-0 Isco (43), 2-0 Roque Santa Cruz (77).

28.000 tilskuere.

Rødt kort: Steven Defour (49), Porto.

Santa Cruz vant mesterligaen med Bayern München i 2001. Onsdag måtte han starte på benken da Málaga skulle vende 0-1 i Portugal til sammenlagtseier. Han måtte se på i 74 minutter, men så avløste han Júlio Baptista.

Bare fire minutter senere nikket Santa Cruz inn et hjørnespark, og Málaga kunne feire den største triumf i klubbens historie.

Les også: Seier ikke godt nok Arsenal

Isco ga hjemmelaget ledelsen rett før pause med et flott skudd i krysset. Helt i begynnelsen av annen omgang fikk den belgiske Porto-spilleren Steven Defour sitt annet gule kort og måtte gå av banen.

Porto holdt lenge unna i undertall, men så brukte Santa Cruz hodet på Iscos hjørnespark, og dermed har Spania tre av de åtte kvartfinalistene i årets turnering.

Tyskland har to, Italia, Frankrike og Tyrkia en hver. England har ingen.

– Dette har virkelig vært et merkelig år for oss, sa Málaga-trener Manuel Pellegrini, og tenkte på de økonomiske problemene som har gitt like mange overskrifter som spillernes bedrifter på banen.

– Det som karakteriserer disse spillerne er deres evne til å fokusere på de sportslige ambisjonene. Jeg har alltid sagt at Málaga ikke var i mesterligaen bare for å være med.

Málaga må nytte sjansen til stordåd denne sesongen. Klubben er nektet europacupspill neste sesong på grunn av brudd på reglene om økonomisk fair play.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus