PAVEVALGET:

– Et sterkt inntrykk

Nyvalgte pave Frans på balkongen av Peterskirken onsdag kveld. Foto: Reuters
Nyvalgte pave Frans på balkongen av Peterskirken onsdag kveld. Foto: Reuters

Priorinne ved Sta. Katarinahjemmet, Katarina Pajchel, mener den nye pave Frans gjorde et sterkt inntrykk fra balkongen på Peterskirken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kardinal Jorge Mario Bergoglio fra Argentina ble onsdag kveld presentert som etterfølgeren til Benedikt XVI.

– Jeg fikk et godt inntrykk. Et sterkt inntrykk, sa Pajchel til NTB like etter at Bergoglio hadde talt fra balkongen på Peterskirken i Roma.

Les også: Kardinal Jorge Mario Bergoglio er den nye paven

– Det var en mann som var tydelig beveget, men som snakket veldig direkte og åpent til menneskene. På en veldig varm måte, sier Pajchel.

Hun synes det gjorde inntrykk at det første paven gjorde da han kom ut på balkongen, var å be for sin forgjenger og be for sitt virke.

Les også: Norsk munk overrasket over pavevalget

– Og han ba de som var samlet på Petersplassen, om å velsigne ham. Denne gjensidigheten er også et veldig sterkt tegn, sier priorinnen.

Hun mener dette kan tyde på at noe av det som er blitt sagt om ham, stemmer: At han har vært en biskop som har vært tilgjengelig for folk.

Utnevnelsen av Bergoglio kom som en overraskelse på mange, men Pajchel sier at hun var forberedt på å bli overrasket på grunn av alle ryktene i forkant.

– Det er interessant at det er en pave fra utenfor Europa, fra Sør-Amerika, hvor en stor del av verdens katolikker bor. Det er et viktig signal og gir håp.

Les også: Obama gratulerer pave Frans

Priorinnen mener valget av Bergoglio kan føre med seg noe nytt, men samtidig stå for kontinuitet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus