Meny

SANDBERG:

– Nathan-saken viser behovet for Frp i regjering

Per Sandberg (Frp) er skeptisk til dommen i Nathan-saken. Her fra Stortingets spørretime 20. februar. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-nestleder Per Sandberg mener tingrettens dom i Nathan-saken kan bidra til mer ulovlig innvandring, og tilbyr seg å stramme inn.

Han mener saken vil legge premissene for ytterligere ulovlig innvandring og bidra til trenering av utsending av ulovlige innvandrere.

– Dette viser behovet for en ny regjering der Frp er med. Vi må få på plass en betydelig innstramming i innvandringspolitikken. Det at Nathan nå får bli i Norge, betyr i realiteten at foreldrene hans, som er ulovlige innvandrere, også får opphold, sier Sandberg i en uttalelse.

Han mener saken viser at bare voksne innvandrere med barn venter lenge nok, får de opphold selv om de etter loven ikke skulle hatt det.

Les også: Nathan og familien kan endelig se fremover

I andre opposisjonspartier er tonen en annen. KrF-leder Knut Arild Hareide betegner på Twitter Utlendingsnemndas avgjørelse om ikke å anke dommen fra Oslo tingrett som veldig gledelig. Venstre-nestleder Terje Breivik mener nemnda nå har utvist klokskap og godt politisk skjønn.

– Nå må vi få på plass et regelverk for asylbarn som i langt større grad ivaretar barnets beste kontra innvandringsregulerende hensyn. Da kan vi unngå slike saker som Nathans i fremtiden, sier han.

SVs stortingsrepresentant Karin Andersen gir på Twitter også uttrykk for glede over avgjørelsen.

AUF-leder Eskil Pedersen uttalte at tirsdagens dom viser at rettsstaten fungerer. Han mener det er viktig at UNE lytter til premissene i dommen også i andre saker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus