Meny

Norsk munk overrasket over pavevalget

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Munk og dominikanerbror Haavar Simon Nilsen sier utnevnelsen av argentinske Jorge Mario Bergoglio til pave viser hvor internasjonal den katolske kirken er.

– Dette er en kjempestor glede og speiler den universelle og verdensomspennende kirken. Her lokkes hele menneskeheten inn i kirken. Dette er virkelig en pave som kommer fra uventet hold, sier Nilsen til NTB.

Katolikker i hele verden fulgte spent med da den argentinske biskopen ble presentert som St. Peters etterfølger, og med det den åndelige lederen for over en milliard mennesker.

Les også: Kardinal Jorge Mario Bergoglio er den nye paven

– Jeg er i bispegården i Oslo nå, og her koker det. Folk henger over skjermene og følger med, sier Nilsen.

Kardinalene brukte bare litt over et døgn på å velge pave Benedikt XVIs etterfølger. Nilsen er overrasket over at beslutningen ble tatt så raskt.

– Først og fremst betyr dette at Den hellige ånd har vært svært virksom og forent kardinalenes vilje raskt. Dette er en gave til kirken, og jeg tror kardinalene selv er overrasket over at dette gikk så raskt, sier Nilsen til NTB.

Les også: Kandidatene som ikke nådde opp

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus