Northug vant sprinten i Drammen

Northug knep 100 poeng på Cologna

Petter Northug jr. i prologen i Drammen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Petter Northug jr. i prologen i Drammen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Petter Northug imponerte da han vant onsdagens langrennssprint i Drammen. Nå skiller bare 23 poeng opp til verdenscupleder Dario Cologna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenscup langrenn onsdag:

Verdenscup langrenn i Drammen, onsdag, sprint klassisk stil:

Menn:

1) Petter Northug, Norge, 2) Alekséj Poltoranin, Kasakhstan, 3) Nikita Kriukov, Russland, 4) John Kristian Dahl, Norge, 5) Øystein Pettersen, Norge, 6) Gianluca Cologna, Sveits, 7) Eirik Brandsdal, Norge, 8) Finn-Hågen Krogh, Norge, 9) Sondre Turvoll Fossli, Norge, 10) Nikolaj Tsjebotko, Kasakhstan,

11) Pål Golberg, Norge, 12) Baptiste Gros, Frankrike, 13) Teodor Peterson, Sverige, 14) Tomas Northug, Norge, 15) Anssi Pentsinen, Finland, 16) Len Valjas, Canada, 17) Eldar Rønning, Norge, 18) Torin Koos, USA, 19) Jens Eriksson, Sverige, 20) Alex Harvey, Canada,

21) Ola Vigen Hattestad, Norge, 22) Yuichi Onda, Japan, 23) Johan Edin, Sverige, 24) Calle Halfvarsson, Sverige, 25) Jovian Hediger, Sveits, 26) Kent Ove Clausen, Norge, 27) Andrew Newell, USA, 28) Alexander Panzjinskij, Russland, 29) Matias Strandvall, Finland, 30) Kalle Lassila, Finland.

Øvrige norske: 32) Emil Nyeng, 44) Aanund Lid Byggland, 50) Simen Østensen, 51) Anders Gløersen, 55) Sindre Bjørnestad Skar, 64) Timo André Bakken.

Kvinner:

1) Justyna Kowalczyk, Polen, 2) Heidi Weng, Norge, 3) Ingvild Flugstad Østberg, Norge, 4) Jevgenia Sjapovalova, Russland, 5) Kikkan Randall, USA, 6) Mona-Lisa Malvalehto, Finland, 7) Kari Vikhagen Gjeitnes, Norge, 8) Katerina Smutna, Østerrike, 9) Anne Kyllönen, Finland, 10) Denise Herrmann, Tyskland,

11) Aino-Kaisa Saarinen, Finland, 12) Linn Sömskar, Sverige, 13) Katja Visnar, Slovenia, 14) Kerttu Niskanen, Finland, 15) Daria Gaiazova, Canada, 16) Magdalena Pajala, Sverige, 17) Kathrine Rolsted Harsem, Norge, 18) Maiken Caspersen Falla, Norge, 19) Hanna Kolb, Tyskland, 20) Julia Ivanova, Russland,

21) Nicole Fessel, Tyskland, 22) Krista Lahteenmaki, Finland, 23) Katrin Zeller, Tyskland, 24) Celine Brun-Lie, Norge, 25) Anastasia Dotsenko, Russland, 26) Charlotte Kalla, Sverige, 27) Britta Johansson Norgren, Sverige, 28) Aurore Jean, Frankrike, 29) Jennie Öberg, Sverige, 30) Sadie Bjornsen, USA.

Øvrige norske: 39) Barbro Kvåle, 41) Astrid U. Jacobsen, 46) Mari Eide, 49) Britt Ingunn Nydal, 51) Anne Kjersti Kalvå, 53) Silje Øyre Slind, 54) Astrid Bruland, 56) Hilde Losgaard Landheim, 58) Tuva Toftdahl Staver, 60) Ingrid Elise Krane Heimdal, 61) Merete Myrseth, 62) Marte Monrad-Hansen, 64) Tone Sundvor.

Sveitseren deltok ikke i Drammen. Dermed benyttet Northug sjansen til å knipe inn hele 100 poeng. Fem renn gjenstår av årets verdenscup. Northug var klart best på den klassiske sprinten onsdag.

Strindheim-løperen slo kasakhstanske Alekséj Poltoranin med 2,1 sekunder. Russeren Nikita Kriukov ble treer, mens John Kristian Dahl ble nummer fire og Øystein Pettersen nummer fem.

Colognas bror Gianluca Cologna ble sekser, 11,9 sekunder bak Northug.

Dario Cologna har 1173 verdenscuppoeng. Northug følger med 1150. Det går mot et vanvittig race om å vinne sammenlagt.

Personvernpolicy