ICA og NorgesGruppen dropper frukt og grønt

TUNGE TIDER: Ica-sjef Thorbjørn Theie får ikke med seg Bama på avtalen. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
TUNGE TIDER: Ica-sjef Thorbjørn Theie får ikke med seg Bama på avtalen. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Frukt og grønt blir ikke del av avtalen mellom NorgesGruppen og ICA fordi det har vært umulig å få til en løsning med Bama, opplyser ICA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var umulig å komme til en løsning med Bama om en avtale for frukt og grønt. Derfor utgår frukt- og grøntdelen fra samarbeidsavtalen mellom ICA og NorgesGruppen, sier kommunikasjonssjef Bjørn Takle Friis i ICA Norge til Nationen.

Avtalen om innkjøpssamarbeid mellom NorgesGruppen og ICA ble undertegnet i januar. Da var frukt- og grøntsektoren inkludert i avtalen. ICA ønsket å bli kunde av Bama, et selskap som eies av NorgesGruppen og Rema 1000. Rema 1000 har vært skeptisk til at ICA skulle bli Bama-kunde. Konkurransetilsynet engasjerte seg i saken og varslet 26. februar at avtalen skulle stanses midlertidig. Tilsynet frykter fare for «varig og uopprettelig skade» hvis samarbeidet hadde fortsatt.

Siden Bama nå sier nei til avtalen, velger ICA Norge å fortsette den eksisterende frukt- og grøntavtalen med Norgesgrønt. Resten av avtalen mellom NorgesGruppen og ICA Norge trer i kraft 1. april og skal gjelde for fem år.

Men etter det Nationen kjenner til skal Konkurransetilsynet fatte en avgjørelse i løpet av kort tid på hvorvidt tilsynet skal pålegge NorgesGruppen og ICA foreløpig stans i gjennomføringen av avtalen, fram til tilsynet selv konkluderer i saken innen 30. september.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus