Lofoten og Harstad mistet strømmen

Harstadværingene fikk strømmen tilbake natt til onsdag etter noen få timers brudd. Jobben med å få Lofoten tilbake på nettet tok noe mer tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– På grunn av brann i en av komponentene i Kilbotn transformatorstasjon, mistet store deler av forbrukerne i Harstad-regionen strømmen tirsdag kveld. Årsaken til branntilløpet er fremdeles ukjent, opplyste Statnett natt til onsdag.

Beboerne i Harstad-regionen mistet strømmen ved 23-tiden tirsdag. Klokken 4.20 natt til onsdag var den tilbake.

Hele Lofoten mørklagt

Innbyggerne i Lofoten var mindre heldige. Hele Lofoten ble mørklagt like før klokken 22 tirsdag kveld etter en feil på begge hovedforsyningslinjene til regionen. Først ved 6-tiden onsdag morgen ble feilen funnet og rettet, og Lofotkraft kunne igjen begynne å levere strøm til abonnentene.

Klokken 8.40 hadde alle fått strømmen tilbake, og kraftselskapet kunne opplyse at Statnett ikke lenger ville foreta utkoblinger sonevis. Det statlige selskapet la en periode begrensninger på hvor stor belastning Lofotkraft kunne legge på kraftnettet.

Gammel linje

Årsaken til at Lofotkraft måtte kutte strømmen i hele Lofoten like før klokken 22 tirsdag kveld, var et fasebrudd eller en jordfeil som krevde feilsøking. For å unngå skade på utstyr, valgte kraftselskapet å kutte strømforsyningen.

Hovedlinjen inn til Lofoten er ifølge Lofotposten gammel og arbeid med å fornye den starter neste år.

I fjor delte Lofotkraft ut en brosjyre til lokalbefolkningen med tips til hvordan man bør forholde seg ved langvarige strømbrudd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus