Meny

Messi-magi reddet «Barca»

Lionel Messi jubler sammen med Xavi etter mål mot Milan tirsdag. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lionel Messi ledet Barcelona til 4-0-utklassing over Milan i mesterligaen tirsdag. Vel 90.000 tilskuere fikk se en oppvisning av «Barca».

Åttendedelsfinaler tirsdag:

Mesterligaen menn, åttedelsfinaler 2. kamp tirsdag:


Barcelona (Spania) – Milan (Italia) 4-0 (4-2 sammenlagt)

Mål: 1-0 Lionel Messi (5), 2-0 Messi (39), 3-0 David Villa (55), 4-0 Jordi Alba (90).

90.000 tilskuere

Schalke (Tyskland) – Galatasaray (Tyrkia) 2-3(3-4 sammenlagt)

Mål: 1-0 Roman Neustädter (17), 1-1 Hamit Altintop (37), 1-2 Burak Yilmaz (42), 2-2 Michel Bastos (66), 2-3 Umut Bulut (90).

54.140 tilskuere

Triumfen ga 4-2 sammenlagt og plass i kvartfinalen. Messi scoret to ganger før pause. Det var hans første spillemål mot italienske lag i mesterligaen på ti kamper.

David Villa ordnet 3-0 med et nydelig skudd i 2.-omgangen. Milan startet kampen svært defensivt og med stor selvtillit etter hjemmemøtet der alt gikk som planlagt (2-0-seier).

Men det varte ikke lenge før forutsetningene så smått ble snudd på hodet.

– Vi ga alt fra start i denne kampen, og det er ikke til å komme fra at den tidlige scoringen var til stor hjelp. Vi håpet på en slik utvikling fra første minutt, sa David ville til spansk fjernsyn etter kampen.

Tidlig

Det tok bare fem minutter før Messi skjøt inn 1-0. Etter sedvanlig elegant Barcelona-spill prikket han ballen inn oppe i det ene krysset.

Argentineren la på til 2-0 noen minutter før pause. Skuddet fra 16-meteren gjorde at forspranget fra San Siro plutselig var borte for Milano-klubben.

Kort før scoringen hadde Milan hatt en gyllen mulighet til utligning. Gjestene var også slappe i markeringen av Andrés Iniesta rett før Messis andre mål for kvelden.

Les også: Grindheim ny Vålerenga-kaptein

Mot slutten hadde Milan ballen mye, og gjestene presset på for å få et mål. Men på overtid satte Jordi Alba inn 4-0.

– Vi trodde på seier helt fra dommeren blåste kampen i gang. For å være helt ærlig var vi vel ganske sikre på at vi kunne klare dette etter at den første kampen ble blåst av, sa Villa. Han var høyt oppe etter den klare seieren.

– Nå gleder vi oss like mye som tilhengerne våre. Vi trodde jo hele tiden at vi skulle klare dette, for tilhengerne og sammen med dem, la han til.

Tyrkisk jubel

Tyrkiske Galatasaray avanserte etter 3-2 borte mot Schalke og 4-3 sammenlagt. Hamit Altintop, Burak Yilmaz og Umut Bulut (scoret på overtid) ble de store heltene med sine mål. Roman Neustädter og Michel Bastos nettet for Schalke, men det hjalp ikke.

– Vi sovnet totalt hen i første omgang. Da kom vi aldri inn i kampen. Vi spilte også totalt uten aggressivitet, klaget Schalke-trener Jens Keller.

– Jeg tror kanskje vi hadde litt for mye respekt for Galatasaray. Det var derfor starten på denne kampen var så svak fra vår side, sa Julian Draxler som en forklaring på det sure nederlaget.

Onsdag går de to siste åttedelsfinalene: Bayern München (Tyskland) – Arsenal (England) 3-1 i første kamp, Málaga (Spania) – Porto (Portugal) 0-1.

Kvartfinalene spilles i dobbeltkamp i perioden 2.-10. april. Trekningen finner sted fredag.

Få med deg alt om fotball på Avspark

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus