SU vil forby omskjæring av barn under 16 år

SU-leder Andreas Halse kjemper for en sekulær stat. Foto: SU
SU-leder Andreas Halse kjemper for en sekulær stat. Foto: SU

– Vi kan ikke akseptere at foreldre presser sine religiøse overbevisninger på forsvarsløse spedbarn som ikke kan ta et opplyst valg selv, sier SU-leder Andreas Halse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialistisk Ungdom ( SU) ønsker at staten skal være religiøs nøytral, og ber moderpartiet SV vedta dette på landsmøtet førstkommende helg, skriver Nationen.

SU-leder, Andreas Halse, argumenterer mot hijab og andre religiøse symboler i politiet, og for at gudstjenester i skolesammenheng skal kreve aktiv påmelding. I tillegg vil han kutte ut støtten til religiøse barne- og ungdomsorganisasjoner som ikke tillater kvinner og homofile i sine styrer. Og ikke minst mener Hasle og SU at omskjæring av barn under 16 år skal forbys.

Les også: Døde etter omskjæring

– Vi må å stå imot særkrav fra religiøse grupperinger, uansett om de er jøder, kristne eller muslimer. Vi kan ikke akseptere at foreldre presser sine religiøse overbevisninger på forsvarsløse spedbarn som ikke kan ta et opplyst valg selv. Det får de gjøre når de er 16 år og kan ta et eget livssynsvalg, sier Halse til Nationen.

Han understreker overfor avisen at det er tradisjon innenfor SV å kjempe for sekulære prinsipper.

– Det er viktig for oss å stå for en sekulær offentlighet der det er rom for alle. Jeg tror den eneste måten å ha reell religionsfrihet på er at offentligheten har et så sekulært utgangspunktet om mulig, sier SU-leder Andreas Halse.

Les også: Mange vil forby omskjæring av guttebarn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus