Meny

Svenske Daniel jages av FBI - risikerer 480 års fengsel

JAGES: Daniel Sudin (34) har vært etterlyst siden mai 2010 av FBI. Politiet mener han nå oppholder seg i Sverige. Skjermdump: FBI

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror han gjemmer seg i Sverige.

De tre siste årene har Bjørn Daniel Sudin fra Ängelholm i Sverige vært internasjonalt etterlyst av FBI for omfattende datasvindel og hacking.

Dersom amerikansk etterreting får tak i ham, kan Sudin risikere så mye som 480 år i fengsel, samt et erstatningskrav på over 160 millionder dollar, skriver Expressen.

Svensken skulle opprinnelig møte i amerikansk rett tilbake i mai 2010, tiltalt for 24 punkter for datakriminalitet - hvert av dem med en øvre strafferamme på 20 år.

Da Sudin ikke møtte opp startet jakten, og siden den gang har han vært etterlyst av mektige FBI.

Politiet tror nå at 34-åringen holder seg skjult i hjemlandet, men så langt har de få spor å gå etter. Noen som derimot kan sitte på informasjon er Sudins egne foreldre.

Overfor Expressen bekrefter de å ha hatt kontakt med sønnen etter at han ble etterlyst, men at de ikke ønsker å gå i detalj rundt dette.

– Han er en svært samvittighetsfull gutt. Jeg fatter ikke hvordan han har endt opp i denne situasjonen, sier moren han til avisa.

FBI tilbyr på sine nettsider belønning på opp mot 20.000 dollar for informasjon som leder til pågripelse av Sudin.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus