Svenskehandel for 11,6 milliarder kroner

ØKER STADIG: Nordmenn handler som aldri før hos svenskene. (Foto: NTB scanpix)
ØKER STADIG: Nordmenn handler som aldri før hos svenskene. (Foto: NTB scanpix)

Vi dro på færre «harryturer» over grensen i fjor. Totalt økte grensehandelen med beskjedne 1 prosent til 11,6 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen ble det 6,35 millioner dagsturer over grensen for å handle. Det er rundt 10 prosent færre turer enn året før, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Selv om vi ikke reiser til Sverige like ofte som før, er Virke bekymret for handelslekkasjen.

– De som reiser, handler mer. Nå frykter vi nye prisøkninger i vårens jordbruksoppgjør etter at landbruksministeren har fått gjennomslag for økt tollbeskyttelse, sier direktør Thomas Angell i en pressemelding fra Virke handel.

Samtidig som SSB oppdaterte statistikken over grensehandelen, la byrået fram tall som viser at detaljhandelen i Norge, unntatt salg og reparasjon av biler, var på 341 milliarder i årets 10 første måneder og ligger an til å ende på godt over 420 milliarder for hele 2012. Veksten i detaljhandelen er på 3,9 prosent.

Halvparten av harryhandelen går til Strömstad, mens Charlottenberg er en god nummer to og sitter igjen med hver femte norske handlekrone.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus