Meny

Siktet for millionbedrag mot eldre kvinner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et ektepar i 50-årene sitter fengslet i Oslo, siktet for å ha svindlet til seg over 15 millioner kroner fra 17 kvinner i alderen 58 til 89 år.

Ifølge politiet har bedrageriene pågått i nesten ti år fram til mars i år, skriver Dagens Næringsliv. Paret nekter straffskyld for svindelen, som skal ha skjedd gjennom en rekke eiendomsprosjekter det siktede paret har jobbet med.

– Vi tar fengslingen til etterretning og minner om at det er lang vei fra sannsynlighet til fellende bevis, sier John Christian Elden, som forsvarer den siktede mannen.

Politiet mener enda flere kvinner er rammet og at rekrutteringen har vært bevisst.

– Det er neppe tilfeldig at dette anslaget er gjort mot eldre kvinner. Det er nærliggende å se på dette som en nokså hardkokt måte å gå fram på, sier politiadvokat Knut Horn i Oslo politidistrikts finans- og miljøavsnitt.

Les også: Ikke la deg lure av denne eposten

Kvinnene har bare fått minimalt tilbake for sine investeringer, mens den siktede mannen har hatt en snittlønn på 1,8 millioner kroner i året. Kona har hatt sporadiske inntekter fra prosjektene.

Den 57 år gamle ektemannen avviser at noen er bedratt og sier han vil gjøre opp for seg.

– Han mener en realisasjon av objektene som investorene har penger i, vil gi 33,5 millioner kroner, sier mannens advokat, Gøran Møller Christiansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus