Titusenvis uten strøm etter uvær i Frankrike

STRØMBRUDD: En kraftig snøstorm har skapt store problemer nord og nordvest i Frankrike. (Foto: Reuters / NTB scanpix)
STRØMBRUDD: En kraftig snøstorm har skapt store problemer nord og nordvest i Frankrike. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Over 68.000 husstander mistet strømmen da en kraftig snøstorm feide inn over det nordvestlige Frankrike natt til tirsdag. Også i Beliga, Storbritannia og Tyskland skapte været problemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uværet rammet 26 regioner nord og nordvest i Frankrike. Flest strømløse var det i Normandie og Bretagne. Utenfor byen Cherbourg sto nesten 500 biler fast i snøfonner som blokkerte veiene mandag kveld.

I løpet av få timer falt det 20 centimeter snø mens vindkastene kom opp i nesten 28 sekundmeter, noe som tilsvarer om lag 100 kilometer i timen. Det skapte snøfonner på over 60 centimeter flere steder.

Lange køer

De store snømengdene førte også til at flere flyavganger ble innstilt mandag. Også togtrafikken ble forsinket. Utenfor Lille ble 14 personer, blant dem seks brannmenn, skadd da flere biler kolliderte på en motorvei.

I Belgia førte uværet til store problemer i veitrafikken. Store snømengder førte til sammenlagt 167 mil lange bilkøer. De to største togstasjonene i Brussel ble stengt, og på flyplassen i Brussel ble mange fly innstilt.

Overnattet i bilen

Også i Storbritannia førte stort snøfall, kulde og kraftig vind til problemer. Flere hundre bilister måtte overnatte i bilene sine da de ble sittende fast i snøen og på glatte veier. Noen satt så lenge som ti timer i bilene før de kom seg videre.

Eurostar-togene mellom Storbritannia og Frankrike sto stille i flere timer på grunn av uværet, og selskapet oppfordret alle som ikke var nødt til å reise, om å utsette reisen.

Tirsdag formiddag ble også flyplassen i Frankfurt i Tyskland stengt på grunn av stort snøfall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus