Druknet etter vill biljakt

Bilen de to bensintyvene satt i holdt meget høy fart og ble totalskadet etter å ha kjørt utfor den åpne klaffebroen. Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix
Bilen de to bensintyvene satt i holdt meget høy fart og ble totalskadet etter å ha kjørt utfor den åpne klaffebroen. Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix

Svensk politi ga ordre om at Hjulstabro utenfor Enköping skulle sperres for å stanse de mistenkte bensintyvene. Men de mistenkte kjørte rett gjennom sperringene og havnet i vannet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I full fart kjørte de gjennom avsperringene, og bilen krasjet gjennom isen nedenfor Hjulstabro utenfor Enköping, melder Expressen .


Tirsdag morgen ble bilen funnet med likene til de de to mistenkte tyvene.

Politiet ble varslet om tyveri av bensin i Uppsala like før midnatt. Det ble sendt ut en etterlysning, og tjue minutter senere fikk en politipatrulje øye på bilen. Jakten fortsatte på riksvei 55 i retning Enköping, melder Aftonbladet.

– Bilen kjørte i høy hastighet og svært uforsiktig, sier Christer Nordström ved politiet i Uppsala til Aftonbladet.

Bilen passerte Enköping og fortsatte i retning Hjulstabroen. Politiet tok da kontakt med brovokteren og krevde at broen skulle stenges.

– Politiet tok kontakt med brovakten ved broen og ga ordre om at den skulle stenges. Hvilke hastigheter og hvilken avstand det har vært går ikke an å opplyse på det nåværende tidspunkt, sier Nordström til Expressen.

Broen, som kan åpnes, var imidlertid fremdeles åpen for båttrafikk, og de mistenkte bensintyvene fortsatte rett utfor kanten.

– Bommene ble senket, og bilen kjørte rett gjennom og ned i vannet, sier Nordström til Aftonbladet.

– Det jeg vet er at man på politiets ordre stengte broen for biltrafikk. En omfattende redningsoperasjon pågikk gjennom natten, men til ingen nytte.

Også overfor ABC Nyheter understreker Nordström at politiets ordre kun gikk ut på at broen skulle sperres for biltrafikk. Det er uklart om den automatisk åpnes når dette skjer.

– Politiet ga ordre om at broen skulle stenges for biltrafikk, sier Nordström til ABC Nyheter.

– Hvorfor har den blitt åpnet for båttrafikk samtidig?

– Dette er detaljer jeg ikke kan svare på nå. Det pågår undersøkelser for å finne ut av dette.

Ved 02-tiden ble bilen lokalisert av dykkere, og like før klokken seks tirsdag morgen kunne den berges. I bilen ble det funnet to fastklemte døde kropper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus