Meny

Tidligere britisk minister dømt til fengsel

DØMT: Storbritannias tidligere energiminister Chris Huhne og hans tidligere kone Vicky Pryce utenfor rettsbygningen i London der de begge ble dømt til fengselsstraff mandag. Foto: Leon Neal/Justin Tallis (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere britiske ministeren Chris Huhne er dømt til åtte måneders fengsel for å ha løyet til politiet i 2003.

Saken omfatter både hevn og utroskap og har fått stor oppmerksomhet i Storbritannia. Huhne (58) ble før skandalen regnet som en mulig ny leder for regjeringspartiet Liberaldemokratene.

Også hans tidligere kone, økonomen Vicky Pryce, ble mandag dømt til fengsel i åtte måneder. Retten fant det bevist at hun var passasjer og Huhne sjåfør da paret brøt fartsgrensen ved en fotoboks i 2003.

Likevel sa de til politiet at det var Pryce som kjørte, for å unngå at Huhne mistet sertifikatet.

Les også: Seksualmoral og personlig atferd mer vanlig i politikken

Familiehemmeligheten ble avslørt da Huhne forlot Pryce for å bli sammen med sin elskerinne i 2010. Som hevn fortalte Pryce om den falske forklaringen til to aviser. Dermed ble både hun og eksmannen satt på tiltalebenken.

– Alle tragediens elementer er helt og holdent deres egen skyld, sa dommer Nigel Sweeney da dommen ble forkynt i Southwark Crown Court i London.

Han la til at Pryce var drevet av en «uforsonlig trang til hevn», og at Huhne hadde «falt fra store høyder». Liberaldemokraten gikk av som energiminister da han ble tiltalt i fjor.

De tidligere ektefellene satt ved siden av hverandre i retten, men hadde ikke øyekontakt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus