Meny

Ulf Leirstein (Frp) «liker» møkkafolk-kommentar

Ulf Leirstein trykket liker på flere hatske kommentarer. Foto: skjermdump/ NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-politikeren sier det ikke betyr at han er enig i alt som skrives i en kommentar. Heikki Holmås mener Leirstein har en merkelig oppfatning av sosiale medier.

«Møkkafolk fra et møkkaland. Returner alle sammen så de kan hjelpe til å bygge opp sitt eget land som de antagelig har vært med på å ødelegge», skriver en Facebook-kontakt på stortingsrepresentant og Frps justispolitiske talsmann Ulf Leirstein sin Facebook-vegg.

Under kommentaren trykket Leirstein «liker». Det gjorde han også på flere andre nedsettende kommentarer om afrikanere på den profilerte politikerens vegg.  Kommentarene dukket opp i kjølvannet av at Leirstein la ut en artikkel om at Norge skulle hjelpe til å bygge opp Somalia.

– Det å trykke «liker» betyr ikke at man er enig i alt som skrives i en kommentar. Men for meg betyr det å gi en tilbakemelding om at synspunktet er registrert og at jeg er enig i essensen. Hvis jeg ville brukt en skarp ordbruk så hadde jeg skrevet det selv, skriver Ulf Leirstein på sin blogg.

Les også: Vil slutte med bøter og fengsel for narkotikalovbrudd

– Ikke noe møkkaland

Leirstein understreker overfor VG at han ikke mener Somalia er et møkkaland, men at han heller ikke synes det er riktig at Norge skal bistå med oppbyggingen av landet.

– De som har vært litt på Facebook vet at å trykke «liker» ikke nødvendigvis betyr at man støtter alt helhjertet. Jeg «liker» også flere sider, hvor det sikkert finnes meninger jeg ikke er enig i, skriver Frp-politikeren på sin blogg.

Les også: – Krise i Europa kan gagne Norge

– Spesiell oppfatning

Utviklingsminister Heikki Holmås (SV) reagerer på at Leirstein har likt nedsettende kommentarer.

– Leirstein har dessuten en spesiell oppfatning av hvordan sosiale medier fungerer. De fleste trykker «like» på det man synes er smart eller godt formulert. Jeg synes forklaringen hans er veldig i strid med hvordan folk flest oppfatter dette

Holmås mener også at det er rart at Frp ikke støtter oppbyggingen av Somalia.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus