Meny

Nytt parti gjør byks på tysk meningsmåling:

26 prosent av tyskerne støtter parti som vil gjøre kål på euro

En Merkel-figur som blir dratt gjennom Frankfurts gater i et karnevalsopptog 12. februar, viser tysk skepsis til forbundskansler Angela Merkels medvirkning til krisetiltak for Hellas og andre i eurosonen. Foto: Caroline Seidel (EPA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nedlegg euroen! Det sier et nytt tysk parti som får hele 26 prosents oppslutning foran høstens valg i Tyskland.

– La oss få en slutt på denne euroen!, sier lederen av et flunkende nytt parti i Tyskland, økonomiprofesoren Bernd Lucke.

Nå sier hele 26 prosent av tyskerne i en meningsmåling at de ved høstens føderale valg i Tyskland kan tenke seg å stemme på dette partiet, som går inn for å oppløse hele EUs pengeunion ØMU og dermed gravlegge hele euroen.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Det euro-skeptiske partiet Alternativ for Tyskland (Alternative für Deutschland), som først fikk sin egen hjemmeside på Internett forrige uke, får en pangstart i meningsmålingen TNS-Emnid gjennomførte for magasinet Focus.

1.007 personer ble spurt i perioden 6.-7. mars, i meningsmålingen som ble offentliggjort mandag. Senere i dag vil partiet avholde sitt første møte i en forstad til Frankfurt.

Ifølge Reuters har det på grunn av Tysklands nazi-fortid blitt lagt lokk på alt som kan tolkes som nasjonalisme. Til nå har det også lagt en demper på åpen motstand mot EUs pengeunion ØMU og fellesvalutaen euro.

Men nå blir lokket ettertrykkelig sprengt.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært