Meny

– Fjord1 vil kjøpe Widerøe

SELGES: Salget av Widerøe er en del av sparepakken som ble vedtatt for å redde SAS fra konkurs sist høst.(Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Transportselskapet Fjord1 skal være interessert i å kjøpe Widerøe. Galskap, mener Frp.

Etter det NRK kjenner til, inngår det vestlandske ferje- og busselskapet i en gruppering som er med i kampen om å kjøpe Widerøe, men det er ikke kjent hvor mye Fjord1 er villig til å betale for flyselskapet.

Arbeidet med planene om et eventuelt Widerøe-kjøp skal ha pågått i lang tid.

Nylig ble det kjent at Per G. Braathen har lagt inn bud på flyselskapet.

Sparepakke

Salget av Widerøe er en del av sparepakken som ble vedtatt for å redde SAS fra konkurs sist høst.

Målet er å hente inn 3 milliarder svenske kroner på å selge Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling (SGH). Forrige uke ble det kjent at det er inngått en intensjonsavtale med sveitsiske Swissport om å overta SGH.

Fristen for å legge inn bud på Widerøe gikk ut før helgen. I tillegg til Fjord1 og Braathen, er trafikkselskapet Torghatten, britisk-finske Flybe Nordic og et konsortium av Widerøe-piloter og investorer nevnt som mulige kjøpere.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap og har, i motsetning til sitt kriserammede morselskap, levert gode økonomiske resultater de siste årene.

Les også: Budkrigen om Widerøe kan være i gang

Frp: – Galskap

Sogn og Fjordane fylkeskommune eier 59 prosent av Fjord1. Det er dermed fellesskapets penger som eventuelt skal brukes i et Widerøe-kjøp. Derfor mener Fremskrittspartiets fylkesleder Frank Willy Djuvik det vil være galskap å gjennomføre et kjøp.

– Det vil jo også være skattebetalernes penger som må stå for risikoen dersom selskapet skulle begynne å gå dårlig, på peker Djupvik overfor NRK.

Senterpartiets Jenny Følling er derimot mer positiv og mener det er naturlig for Fjord1 å søke strategiske samarbeidspartnere. Høyre er mer avventende, men det vil uansett kreve en politisk godkjenning dersom fylkeskommunen indirekte skal bli storaksjonær i Widerøe.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært