Flere tatt av snøskred i Lofoten

STORT SKRED: 12 personer ble i formiddag tatt av et snøskred ved Hammarskaftet i Moskenes i Lofoten. (Skjermdump)
STORT SKRED: 12 personer ble i formiddag tatt av et snøskred ved Hammarskaftet i Moskenes i Lofoten. (Skjermdump)

En gruppe franske skiløpere ble tatt av et snøskred ved Hammarskaftet i Lofoten mandag formiddag, men alle ble reddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rasfaren er ekstrem i området.

– Rundt halvparten av en gruppe på tolv personer ble tatt av raset. Alle er funnet, og noen av dem har pådratt seg småskader, sier vakthavende redningsleder Tore Wangsfjord ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Helikopter

Hovedredningssentralen sendte et redningshelikopter til stedet, og mannskaper fra Svolvær alpine redningsgruppe rykket også ut.

Politiet fikk beskjed om skredet klokken 11.45 mandag. Det var en av de tolv i følget av skiløpere som varslet. Ifølge politiet skal to personer ha blitt skadd i skredet, men skal ha fått hjelp av redningsmannskapene.

– Alle de tolv involverte er redegjort for, to er lettere skadd. Det dreier seg om et beinbrudd og en skulderskade, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Det var medlemmene i følget som fikk reddet ut de savnede. Tre personer ble mandag hentet ut av rasområdet med helikopter og fraktet videre til sykehus, de øvrige ni tas ned til Reine, sier Munkvold.

Franske turister

Gruppen på tolv er franske turister som gikk på ski i et populært område i Moskenes kommune.

– Skiløperne kjørte ned en mye brukt nedfart mellom Navern og Hammarskaftet, ei veldig fin renne å kjøre i – men ikke i dag når rasfaren er ekstrem, sier Sandro Della Mea ved Reine Adventure til Lofotposten.

Det ble før helgen meldt om ekstremt høy rasfare i Lofoten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden