Meny

Død voldtektstiltalt delte celle med tre andre

PROTESTER: Indiske kvinner protesterer utenfor nasjonalforsamlingen i New Delhi med krav om strengere straffer i voldtektssaker. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de fem som er tiltalt for voldtekt og drap etter overfallet på en indisk kvinne i desember, er funnet død i fengselscellen. Mannen tok sitt eget liv, melder indisk TV mandag morgen.

Men fengselsledelsen har allerede besluttet å sette i gang etterforskning av dødsfallet. For den døde delte celle med tre andre.

– En etterforskning er beordret. Vi skal finne den nøyaktige grunnen til dette dødsfallet, sier fengselets talsmann Sunil Gupta.

Den dødes forsvarer sier klientens død skyldes en konspirasjon.

Moren tviler

Den døde Ram Singh var sjåfør på bussen der voldtekten fant sted. Han var hovedtiltalt i saken. Men forsvareren og familien hans hevder han ikke kan ha begått selvmord.

– Sønnen min tok ikke sitt eget liv, sier moren hans, Mange Lal Singh.

Faren forteller at sønnen hadde hevdet at livet hans sto i fare i fengselet.

Voldtekten og drapet på kvinnen førte til voldsomme reaksjoner i India og store demonstrasjoner med krav om bedre beskyttelse for kvinner.

Etter mishandlingen på bussen kastet gjerningsmennene kvinnen og kjæresten ut i veikanten i det fattige Mahipalpur-distriktet i New Delhi. Bussjåføren forsøkte å kjøre over kvinnen, men kjæresten klarte å trekke henne unna. Hun døde senere av skadene.

Les også: Treåring gjengvoldtatt i India

– Visste han skulle dø

Bussjåføren brukte sine egne klær til å henge seg på cellen, ifølge TV-kanalen CNN-IBN.

– Han visste at han uansett skulle dø på grunn av de sterke bevisene mot ham, sier den 20 år gamle broren til den drepte kvinnen.

– Jeg er ikke særlig glad. Jeg ville at han skulle bli hengt i offentlighet, legger han til.

Rettssaken mot gjerningsmennene startet i en domstol i New Delhi 5. februar, og det er ventet at den vil være ferdig i mai. De tiltalte risikerer dødsstraff dersom de blir kjent skyldige.

Les også: India åpner for dødsstraff for voldtekt

Uvanlig

Saken har blitt hastebehandlet av påtalemyndigheten og ble klar for retten etter bare knappe to måneder. Det er svært uvanlig for voldtektssaker i India.

Den 23 år gamle studenten og hennes kjæreste satt på en buss da de i midten av desember i fjor ble overfalt av minst seks menn. Kvinnen ble voldtatt og grovt mishandlet med en jernstang mens vennen ble banket opp.

Alle de fem tiltalte har tidligere erklært seg ikke skyldig i tiltalen, som innbefatter blant annet drap, gjengvoldtekt og bortføring.

En sjette tiltalt, en 17 år gammel gutt, er under den kriminelle lavalder og vil bli framstilt for en ungdomsdomstol.

Populært