Meny

Helge (52) drept i Kautokeino

Det var den 52 år gamle mannen Helge Mannsverk som ble drept i kautokeino i helgen. Foto: Politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

52 år gamle Helge Mannsverk fra Alta ble skutt og drept inne i sin egen hytte.

Søndag kveld frigjorde politiet navn og bilde av offeret, 52 år gamle Helge Mannsverk fra Alta.

52-åringen var pilot i SAS, bekrefter flyselskapet overfor Nordlys.

Sju timer etter at 52-åringen i Kautokeino tipset politiet om ekssvogeren som fyllekjørte med traktor, ble han skutt og drept inne i sin egen hytte.

En 48 år gammel mann er siktet for forsettlig drap og vil mandag bli framstilt for varetekt etter drapet i den vesle bygda Gargoluoppal i Kautokeino lørdag kveld.

Den siktede vil trolig samtykke til politiets krav om varetekt, opplyser advokat Kjetil Nilsen som søndag ble oppnevnt som forsvarer for 48-åringen.

– Han vil nok gjøre det av hensyn til etterforskning, til familien og alt rundt, sier advokaten til NTB.

Les også: Drapsoffer tipset politiet om fyllekjøring

Ett skudd

Vestfinnmark politidistrikt fikk klokken 18.53 lørdag kveld beskjed fra et vitne om drapet på den 52 år gamle SAS-piloten.

Av meldingen fikk politiet også vite hvem som skulle ha kommet inn i hytta og avfyrt ett skudd. Skuddet traff offeret i overkroppen.

– Skuddet som ble avfyrt, førte til døden, men detaljene om dødsårsaken må vi komme tilbake til etter obduksjonen, sa politiadvokat Ernst Pettersen sier til NTB like før en pressekonferanse i Alta søndag kveld.

Fra venstre politiadvokat Ernst Pettersen, etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen ved Alta lensmannskontor, og lensmann Øyvind Lorentsen i Alta. De tre holdt søndag ettermiddag en pressekonferanse om drapet i Kautokeino lørdag. Foto: Kim Gaare / Finnmark Dagblad / NTB scanpix

En kvinne var, ifølge Altaposten , inne i hytta da drapet fant sted, men vedkommende løp over til en nabohytte og kom ikke til skade. Hun skal også ha forsøkt å redde livet på offeret, opplyser lensmann Øyvind Lorentzen i Alta til Nordlys.

Politiet fant et tohånds skytevåpen like ved hytta der drapet skjedde, men ville søndag kveld ikke kommentere hva slags våpen det skal være snakk om.

Les også: Mann drept i Finnmark

– Fortvilet

Advokat Kjetil Nilsen hadde søndag kveld et møte med klienten i arresten på lensmannskontoret i Alta. 48-åringen er kraftig forslått i ansiktet av skader han skal ha blitt påført inne i offerets hytte og han var søndag til kontroll på sykehus i Hammerfest.

– Min klient har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Han fikk nærmest sjokk og ble særdeles fortvilet over hele situasjonen da han mottok siktelsen tidligere i dag, sier Nilsen til NTB.

Ifølge Nordlys var den siktede og den drepte tidligere svogere.

Den drepte 52-åringen hadde tidligere vært gift med den siktedes søster og de hadde også barn sammen. Den drapssiktede er onkel til offerets barn.

Les også: Drapssiktet ble løslatt av politiet timer før drapet

Populært