Helge (52) drept i Kautokeino

Det var den 52 år gamle mannen Helge Mannsverk som ble drept i kautokeino i helgen. Foto: Politiet
Det var den 52 år gamle mannen Helge Mannsverk som ble drept i kautokeino i helgen. Foto: Politiet

52 år gamle Helge Mannsverk fra Alta ble skutt og drept inne i sin egen hytte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kveld frigjorde politiet navn og bilde av offeret, 52 år gamle Helge Mannsverk fra Alta.

52-åringen var pilot i SAS, bekrefter flyselskapet overfor Nordlys.

Sju timer etter at 52-åringen i Kautokeino tipset politiet om ekssvogeren som fyllekjørte med traktor, ble han skutt og drept inne i sin egen hytte.

En 48 år gammel mann er siktet for forsettlig drap og vil mandag bli framstilt for varetekt etter drapet i den vesle bygda Gargoluoppal i Kautokeino lørdag kveld.

Den siktede vil trolig samtykke til politiets krav om varetekt, opplyser advokat Kjetil Nilsen som søndag ble oppnevnt som forsvarer for 48-åringen.

– Han vil nok gjøre det av hensyn til etterforskning, til familien og alt rundt, sier advokaten til NTB.

Les også: Drapsoffer tipset politiet om fyllekjøring

Ett skudd

Vestfinnmark politidistrikt fikk klokken 18.53 lørdag kveld beskjed fra et vitne om drapet på den 52 år gamle SAS-piloten.

Av meldingen fikk politiet også vite hvem som skulle ha kommet inn i hytta og avfyrt ett skudd. Skuddet traff offeret i overkroppen.

– Skuddet som ble avfyrt, førte til døden, men detaljene om dødsårsaken må vi komme tilbake til etter obduksjonen, sa politiadvokat Ernst Pettersen sier til NTB like før en pressekonferanse i Alta søndag kveld.

Fra venstre politiadvokat Ernst Pettersen, etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen ved Alta lensmannskontor, og lensmann Øyvind Lorentsen i Alta. De tre holdt søndag ettermiddag en pressekonferanse om drapet i Kautokeino lørdag. Foto: Kim Gaare / Finnmark Dagblad / NTB scanpixFra venstre politiadvokat Ernst Pettersen, etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen ved Alta lensmannskontor, og lensmann Øyvind Lorentsen i Alta. De tre holdt søndag ettermiddag en pressekonferanse om drapet i Kautokeino lørdag. Foto: Kim Gaare / Finnmark Dagblad / NTB scanpix

En kvinne var, ifølge Altaposten , inne i hytta da drapet fant sted, men vedkommende løp over til en nabohytte og kom ikke til skade. Hun skal også ha forsøkt å redde livet på offeret, opplyser lensmann Øyvind Lorentzen i Alta til Nordlys.

Politiet fant et tohånds skytevåpen like ved hytta der drapet skjedde, men ville søndag kveld ikke kommentere hva slags våpen det skal være snakk om.

Les også: Mann drept i Finnmark

– Fortvilet

Advokat Kjetil Nilsen hadde søndag kveld et møte med klienten i arresten på lensmannskontoret i Alta. 48-åringen er kraftig forslått i ansiktet av skader han skal ha blitt påført inne i offerets hytte og han var søndag til kontroll på sykehus i Hammerfest.

– Min klient har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Han fikk nærmest sjokk og ble særdeles fortvilet over hele situasjonen da han mottok siktelsen tidligere i dag, sier Nilsen til NTB.

Ifølge Nordlys var den siktede og den drepte tidligere svogere.

Den drepte 52-åringen hadde tidligere vært gift med den siktedes søster og de hadde også barn sammen. Den drapssiktede er onkel til offerets barn.

Les også: Drapssiktet ble løslatt av politiet timer før drapet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden