Gerrard ble matchvinner

Steven Gerrard var sikker fra straffemerket og ordnet 3-2-seier for Liverpool hjemme mot Tottenham søndag. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix.

Steven Gerrard sikret Liverpool 3-2 fra straffemerket hjemme mot Tottenham i engelsk eliteserie søndag.

Liverpool-kapteinen gjorde ingen feil og slo straffen sikkert i mål åtte minutter før slutt.

Dommeren pekte på ellevemeteren etter at Benoît Assou-Ekotto på klønete vis felte Luis Suárez.

Kvarteret tidligere utlignet Stewart Downing til 2-2 for vertene. Spurs-keeper Hugo Lloris kom løpende ut for å ta ballen etter et dårlig tilbakespill av Kyle Walker, men franskmannen klarte aldri å klarere.

I stedet ga han ballen rett til Downing, som iskaldt avsluttet mellom beina på Jan Vertonghen.

Sistnevnte scoret Tottenhams begge mål på Anfield søndag. Den belgiske forsvarsspilleren headet først inn 1-1 rett før pause, mens han la på til 2-1 åtte minutter ut i annen omgang.

– Viste styrke

Suárez sto for kampens første mål da han sendte Liverpool foran etter 21 minutters spill. Uruguayaneren er toppscorer i Premier League med sine 22 seriemål.

Begge lag var angrepsvillige, men til slutt var det en straffesituasjon som ble avgjørende. Liverpool-manager Brendan Rodgers hyllet spillerne sine etter kampen.

– Vi viste mye moral og styrke. Tidligere i sesongen ville kampen kanskje ha vippet i vår disfavør, men vi har gjort det stadig bedre med tiden. Spillerne var fantastiske mot en meget godt Tottenham-lag, sa Rodgers.

Tapet var Tottenhams første på 13 seriekamper. London-klubben besitter fortsatt tredjeplassen.

– Det var synd at vi tapte. Vi hadde flere gode situasjoner i kampen, spesielt da vi kunne gjort 3-1 ved Gylfi Sigurdsson. Slik er fotball. Forhåpentligvis kommer vi over dette og får en ny rekke med gode resultater, sa manager André Villas-Boas.

For Liverpool betyr seieren at rødtrøyene fortsatt har et lite håp om å komme blant topp fire og få mesterligaspill neste sesong. Det er sju poeng opp til Chelsea på fjerdeplass, som har én kamp mindre spilt.

Cissé avgjorde

Papiss Cissé ble den store helten for Newcastle da han ordnet 2-1 hjemme mot Stoke på overtid. Senegaleseren var iskald alene med keeper og tok vertene et skritt bort fra nedrykksfare.

– Vi er nå i en langt bedre posisjon enn om det målet ikke hadde gått inn, sa Newcastle-manager Alan Pardew.

Stoke tok ledelsen ved Jonathan Walters etter straffemål i det 67. minutt. Kort tid senere utlignet Yohan Cabaye med en vakker scoring i høyre kryss.