Tror lastebil ligger på 75 meters dyp

Heller ikke søndag ble lastebilen som havnet i sjøen ved Lofthus i Hordaland fredag, funnet. Sjåføren er fortsatt savnet. Foto: Remi Boe Presttun / NTB scanpix.
Heller ikke søndag ble lastebilen som havnet i sjøen ved Lofthus i Hordaland fredag, funnet. Sjåføren er fortsatt savnet. Foto: Remi Boe Presttun / NTB scanpix.

Mannskaper fra Røde Kors har oppdaget oljesøl og luftbobler i letingen etter lastebilen som kjørte ut i Hardangerfjorden fredag. Mye tyder på at lastebilen ligger på 75 meters dyp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mann fra Røde Kors Hjelpekorps søkte fra båt i sjøen ved ulykkesstedet søndag ettermiddag.

Både lørdag og søndag ble det funnet oljesøl og luftbobler. Funnene kan tyde på at lastebilen ligger på cirka 75 meters dyp om lag 90 meter fra land, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen i Hordaland politidistrikt.

Han forteller at sikten i fjorden var ti til femten meter under søket søndag.

Les også: Helikoptersøk etter antatt omkommet lastebilfører avsluttet

Lastebilen kjørte ut på riksvei 13 langs Sørfjorden ved Deildo, tre kilometer sør for Lofthus i Hordaland, fredag ettermiddag. Lastebilen har kjørt ned en bratt skrent før den braste ut i sjøen. Meldingen om ulykken kom klokka 15.42.

Lastebilen var fullastet med stein, og det ble allerede fredag funnet gjenstander og last. Dykkere har gjort funn ned til 30 meter.

Magnussen opplyser at det til uka vil bli vurdert å sette i gang søk etter den savnede 36 år gamle sjåføren med en miniubåt, såkalt ROV.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden