Søndagsnatt preget av fyll og vold

Trusler, vold, fyll og spetakkel preget søndagsnatta landet rundt. I Skien ble en 47 år gammel mann slått ned og lagt inn på sykehus med store ansiktsskader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

47-åringen fra Skien oppsøkte Sykehuset Telemark i Skien i 4-tida. Han hadde store skader i ansiktet og kjeven etter å ha blitt banket opp på byen.

– Mannen ble innlagt på sykehuset og skal opereres i dag. Politiet har vært og snakket med han, men han kunne verken gi noen detaljert beskrivelse av gjerningsmenn eller forklare foranledningen, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

Politiet har satt i gang etterforskning av voldshendelsen og ber folk som har opplysninger om saken, om å ta kontakt.

Berserk

Gjennom hele natta har landets politi fått meldinger om vold både ute og hjemme hos folk. Det meldes om krangling, trusler, amper stemning, spytting, angrep og slag mot nattklubbvakter, ran og tyverier, og flere steder horder med mer eller mindre berusede ungdommer.

Politiet flere steder i landet omtaler hendelser der de involverte betegnes å ha gått berserk. I Notodden gikk ungdommer berserk på en ungdomsklubb, mens i Kautokeino tok en «rabiat» mann seg inn i resepsjonen på Thon Hotell og begynte å knuse inventaret. Resepsjonisten ble redd og låste seg inn på et rom mens en annen ansatt flyktet fra stedet.

Noen timer senere ble den mistenkte tatt av politiet etter også å ha forsøkt å «knuse» seg inn i en privat bolig, skriver Finnmark Dagblad.

Les også: Fra 25-års alderen begynner hjernen å svikte

Ville bite

I Gjøvik ble ei jente innbrakt fordi politiet mente hun ikke var i stand til å ta vare på seg selv. Hun klarte imidlertid å spytte mot lovens lange arm og forsøkte attpåtil å bite politiet, men uten å lykkes.

Noe lignende skjedde i både Verdal og Steinkjer i Nord-Trøndelag, der unge menn ble anmeldt for å ha forulempet politiet.

I Stjørdal burde en tenåring fra Levanger ha tenkt seg om før han avfyrte fyrverkeri fra en bil. Han ble selvfølgelig oppdaget av politiet og anmeldt.

I Drammen gjør politiet det klart at kasting av flaske i hodet på folk, ikke går upåaktet hen hos dem.

Les også: Stemmer det at vin og øl blir krøll?

Søvnig

Alkoholen gjør tydeligvis folk trøtte, og orienteringsevnen blir noen ganger kraftig redusert. Mange måtte overnatte hos politiet natt til søndag, flere av dem etter å ha lagt seg til å sove ute i sprengkulda. Noen av dem hadde sovnet i en seng, men ikke alltid i sin egen.

I Ålesund ringte en familiefar politiet og fortalte at de hadde funnet en overstadig beruset mann inne på et av soverommene til barna. Mannen hadde tatt feil hus og ble kjørt hjem.

Også i Harstad skjedde noe lignende. Her ble en mann som hadde vært ute på byen og forlystet seg svært overrasket da han fant en fremmed kvinne i senga si. Også denne kvinnen hadde gått inn i feil hus.

Les også: - Alkohol blandet med lettbrus kan gjøre deg mer full

Promillekjøring

Som vanlig var det svært mye promillekjøring land og strand natt til søndag. Mange bilførere måtte ta blodprøver etter vinglete kjøring eller ulykker. Svært mange bak rattet eller mopedstyret hadde heller ikke lappen.

En av dem en 40 år gammel kvinne fra Skien som ble fratatt lappen i fjor på grunn av fyllekjøring. Da hun ble stanset natt til søndag hadde hun amfetamin i bilen.

I Arendal kjørte en 51 år gammel kvinne bilen sin inn i fjellveggen. Kvinnen burde forstått at politiet ville etterforske saken og er derfor siktet for å ha drukket etter kjøring – innenfor den såkalte sekstimersregelen.

I flere av søndagsnattas fyllekjøringshendelser mistet ikke bare bilfører, men også passasjeren lappen for å ha overlatt bilen til en person som ikke fyller vilkårene for å kjøre motorvogn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden