Barnehageansatt lot barn få smake blodet hennes

Under en samlingsstund med 12 barn lot en barnehageansatt et ukjent antall av barna smake på blod hun hadde tatt med i et reagensrør. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Under en samlingsstund med 12 barn lot en barnehageansatt et ukjent antall av barna smake på blod hun hadde tatt med i et reagensrør. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Kvinnen som lot barnehagebarn få smake på blodet hennes, ble oppsagt fra den kommunale barnehagen umiddelbart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under en morgensamling i Dravhaug barnehage i Sola kommune tirsdag at den kvinnelige ansatte skulle fortelle barna om blod og hadde tatt med seg et reagensrør med sitt eget blod, skriver Aftenbladet.

– Noen av ungene spurte om det gikk an å smake på blodet, og det svarte hun ja til, forteller styreleder i barnehagen, Inger Lise Andersen, til avisa.

Ifølge styrelederen var dette ikke klarert med ledelsen på forhånd. De ble først klar over hva som hadde skjedd da ett av barna fortalte en annen ansatt om blodet.

Bekreftet hendelsen

Kvinnen som hadde vært ansatt i barnehagen i lengre tid, ble oppsagt onsdag etter at hun bekreftet hendelsen overfor styrelederen.

Det er uklart hvor mange barn som smakte på blodet hennes.

Smittevernoverlege Janne Dahle-Melhus i Sola kommune ble varslet og kvinnens blod er nå til analyse. Dahle-Melhus sier til avisa at hun har vært i kontakt med Folkehelseinstituttet og handler etter retningslinjene for når noen kan ha vært utsatt for smitte. Risikoen skal ifølge overlegen være liten.

– Fortvilte foreldre

Foreldrene til de 12 barna som deltok på morgensamlingen tirsdag, er også varslet.

– De er selvsagt fortvilte og redde, men de er veldig glad for at vi så raskt trakk inn smittevernoverlegen og barnehageledelsen i kommunen og at vedkommende ansatt ikke lenger jobbet i barnehagen, sier styreleder Andersen til Aftenbladet.

Kommunalsjef for oppvekst og kultur i Sola kommune, Rune Moen, beskriver hendelsen som uakseptabel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden