Ville ikke vitne med søsteren til stede

Den tiltaltes datter får en klem av bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen i en pause i utspørringen av aktor Svein Holden, i Nedre Romerike Tingrett. Foto: NTB scanpix
Den tiltaltes datter får en klem av bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen i en pause i utspørringen av aktor Svein Holden, i Nedre Romerike Tingrett. Foto: NTB scanpix

Alvdal-morens eldste sønn nektet å vitne i Nedre Romerike tingrett torsdag med sin søster til stede i rettssalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Så mye problemer hun har skapt i livet mitt, ønsker jeg ikke å være i samme rom som henne, sa broren.

Han sa at søsteren i barndommen var ekstrem til å sette ut rykter.

– Hun sa at jeg hadde slått henne, og jeg havnet mange ganger på rektors kontor, sa 28-åringen da han startet sin forklaring.

Full av løgner

28-åringen mener søsterens bok «Mammas svik» er full av løgner. I boka beskriver hun en barndom fylt av vold og seksuelle overgrep.

– Det er så mye løgn i boka at du kan rive ut to tredeler. Jeg skjønner ikke at det går an å dikte opp noe slikt, sa broren. Han sa at han forbereder et søksmål mot forlaget og sin søster.

I sitt vitnemål avviste broren at han hadde forgrepet seg seksuelt på søsteren, slik hun har beskrevet.

– Det er helt på trynet. Jeg blir rett og slett kvalm, sa storebroren.

Tiltalt for vold og overgrep

På tiltalebenken sitter hans mor og tidligere stefar, begge tiltalt for grov vold og seksuell overgrep mot 28-åringens ett år yngre søster. Overgrepene skal ifølge tiltalen ha skjedd i Gjerdrum i Akershus fra jenta var i femårsalderen til moren og stefaren flyttet til Alvdal i begynnelsen av 1998.

Storebroren sa at han ikke hadde sett at søsteren hadde blitt misbrukt seksuelt, og at han kun hadde sett en voldsepisode – og da på video. I videoen, som ble kjent allerede under Alvdal-saken, er det filmet en voldsepisode der stefaren er hardhendt mot sin stedatter.

– Det kan ha vært vold i form av noe juling, ja, men ikke noe annet som jeg så, sa broren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden