Holly Holm vil ikke møte Cecilia Brækhus

TRUKKET SEG. Kampen mellom Cecilia Brækhus og amerikanske Holly Holm lar vente på seg. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix
TRUKKET SEG. Kampen mellom Cecilia Brækhus og amerikanske Holly Holm lar vente på seg. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Den norske boksedronningen og amerikanske Holly Holm har snakket om å bokse mot hverandre det siste året. Nå må Brækhus trolig vente enda lenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Holly Holm tok i desember i fjor imot utfordringen fra Cecilia Brækhus, etter at hun gikk ut i en video, blant annet på Facebook, og kom med en direkte utfordring til Holly Holm. Nå ser det ut til at den amerikanske jenta har fått kalde føtter og trekker seg fra kampen mot den norske boksedronninga.

Brækhus og hennes management i Team Sauerland har i lang tid jobbet mot en tittelkamp mot Holm i juni, men nå ser det ut å gå i vasken.

Les også: Brækhus utfordrer Holly Holm

– Jeg er ikke overrasket

For nå har amerikanerens management offentliggjort at Holm skal bokse mot Mary McGee, den 11. mai i Holms hjemby Albuquerque, melder Bergensavisa. Planen var at Brækhus skulle møte Holm etter møtet med Mia St. John den 13. april i danske Frederikshavn.

Til Bergensavisen sier Brækhus at hun ikke er overrasket over nyheten.

– Jeg er ikke overrasket, men samtidig veldig skuffet. Vi har jaget Holm i to år, og hadde håpet på en kamp denne sommeren. Med hennes nye kampdato ser det vanskelig ut med en kamp i juli, men vi gir oss imidlertid ikke, forsikrer Brækhus.

Brækhus' promotor Nisse Sauerland er skuffet over at den amerikanske jenta har trukket seg fra utfordringen.

– De har tidligere fått et av de beste tilbudene som noensinne har vært gitt i kvinneboksingens historie, og vi jobber fortsatt for å få til en kamp mellom Holm og Cecilia. Det er derfor litt tidlig å konkludere med at de to ikke vil møtes. Slik jeg ser det har ikke Holm og folkene hennes noe sted de kan gjemme seg lenger, men må stille til en kamp mot Cecilia, sier promotoren til Bergensavisen.

Les også: Avfeier Brækhus-tilbud som latterlig

Sa hun var klar

Senest i desember svarte Holly Holm at hun vil elske å møte den norske verdensmesteren.

– Jeg setter stor pris på at Brækhus vil møte meg i ringen, og jeg er klar. Nå har jeg bedt manageren min, Lenny Fresquez, ta kontakt med folkene bak Brækhus. En kamp mellom oss er den eneste måten å finne ut hvem som er best, og når to boksere er enige om å møtes, blir det som regel gode kamper, sier Holm til worldnewsboxing.net.

Holly Holm sier også at hun aldri ville ha utfordret andre boksere via en video, som Brækhus valgte å gjøre, men hun tar imot utfordringen, selv om kampen ikke kommer til å gå i hjembyen hennes, Albuquerque i New Mexico.

– Jeg møter Brækhus hvor som helst. Det er en misforståelse at jeg bare vil bokse i hjembyen, men det er der mulighetene har vært størst. Dersom Brækhus og folkene hennes får til en kamp i Las Vegas, så la oss møtes der. Det blir stort, sier Holly Holm.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden